16-11-2013 tarihinde eklendi
Bursa Ehli Beyt Camisi'nde Aşura matemi


  Hz. Muhammed (S.A.S)’in torunu, Hz.Ali (A.S)’nin oğlu Hz.İmam Huseyn(A.S)’in Kerbelada, Yezit tarafından hunharca  şehit edilişinin 1374.yılı Bursa’daki Caferiler tarafından anıldı. Törende Sünnisi, Caferisi, Alevisi ve Huseyn sevenleri  birlikte yas tutup ağladılar.
    Her yıl olduğu gibi Muharrem ayında yas tutan dünya Caferileri  gibi Bursa’da yaşayan Caferiler  de On Muharrem Aşura günü sine vurarak, mersiyeler ve dualar eşliğinde Hz.Huseyin(AS)’ın 1374. ölüm yıldönümünü gözyaşları ile andılar.
    Bursa’da yaşayan  Caferiler ve Sünniler  Aşura günü Hz.Huseyin(AS)’ın  yasını birlikte andılar.Hz.Huseyin(AS)’i anma etkinlikleri  Bursa’da  Şii camilerinin yanı sıra Osmangazi Dikkaldırım  Ehl-i Beyt Camiinde bir araya gelen Ehl-i Beyt dostları sine vurarak, mersiyeler okudular ve gözyaşı döktüler. İhsan yemekleri verildi.
    Ehl-i Beyt Camii İmamı Seyyid Mir Yakup Erdoğdu günün anlam ve önemine vurgu yaparak “Bütün Müslümanlar Hz.Huseyin(AS)’e Ehl-i Beyt’e hizmet etmek zorundalar.Bu peygamberimizin emridir. Kuran Ehl-i Beyt’i her şeyden üstün görmüştür. Ehl-i Beyt’e zulm edenler,küfredenler ve sevmeyenlere Allah cenneti haram kıldı.Bugün İmam Huseyn(as)’ı anlayanlar,hak ile batılı ayırt eder ve Yezit ve Yezit gibilere karşı durmalıdır.”dedi.
    Törene katılan Bursa İl Müftüsü Pr.Dr.Mehmet Emin Ay; “Günün önemine  vurgu   yaparak Hz.Huseyin(AS)’e yazılan özlü sözler ve şiirlerle konuşmasına başladı.Aşura günü Hz.Huseyin (as)'ın acı hatırasıdır. Bugünkü olay üzerinde  önemle ve çok durulması gereken bir gündür.Yezit ve taraftarlarının zulüm ettikleri gündür.Müslümanlar olarak zalimi ve mazlumu iyi tanımak gerekir ve mazlumun yanında olmamız gerekir.Benim şehadetimi ümmeti Muhammedin dirilişine titreyişine eda et. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekir. Acımızı birlikte yaşamak için buradayız. Hepimizin evinde Huseyinler, Aliler, Zeynepler, Hasanlar ve Fatimeler vardır. Bizler Ehl-i Beyt-i aşk derecesinde seviyoruz. Kerbelanın yaşanmadığı bir gün niyaz ediyorum.” dedi.
    Resulullah(s.a.a) buyurmuştur ki: “Hüseyin bendendir; ben de Hüseyindenim” ve yine buyurmuştur ki: “Hüseyin hidayet meşalesi ve kurtuluş gemisidir.” Malın ve evladın fayda vermediği” O günde ve dünyada yüzümüzün ak olmasının asıl kaynağı bu olacaktır…Allah’a şükürler olsun ki ömrümüz Hz. Huseyin (as)’ı anmakla geçmiştir.Allah hepimizi bağışlasın ve Hz.Huseyin(as)’ın yolundan ayırmasın.
    Öğlen namazına kadar süren tören, öğlen namazının başlaması ve ihsan yemeği ile sona  erdi.

http://www.caferider.com.tr/bursa-ehli-beyt-camisi-nde-asura-matemi_h10635.html