20-11-2013 tarihinde eklendi
Saldırının sorumluları adalete teslim edilmeli
Ruhani Mişel Süleylan'la görüştü

   Lübnan’da düzenlenen saldırılara işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Lübnan’ı huzursuz etmek için yapılan saldırının sorumlularının bir an önce belirlenerek adalete teslim edilmesini umduğunu belirtti.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile telefon görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, radikal terör örgütlerin girişimleri ve yabancı faktörlerin tahrikiyle bölgeyi ve Lübnan’ı huzursuz etmek için yapılan saldırının sorumlularının bir an önce belirlenerek adalete teslim edilmesini umduğunu belirtti.

Ruhani, söz konusu saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlar için başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bu tür olayların hiçbir zaman Lübnan halkı ve yetkilileri arasında uçuruma yol açmayacağından emin olduğunu vurgulayan Ruhani “Lübnan liderleri tam kararlılıkla Lübnan istikrarı ve birliğini koruyabilirler” dedi.

Görüşmede Lübnan Cumhurbaşkanı da İran Büyükelçiliği karşısında gerçekleşen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü ifade ederek bu eylemi şiddetle kınadı.

Terör eylemine değinen Mişel Süleyman “Lübnan hükümeti, sorumluların belirlenmesi ve hak ettiği cezayı almaları için var gücüyle çalışacak” dedi.

http://www.caferider.com.tr/saldirinin-sorumlulari-adalete-teslim-edilmeli_h10654.html