21-11-2013 tarihinde eklendi
Erzurum'da Kerbela Matemi


 Erzurum Ehlibeyt Rasul Derneğinin (EBRAR) düzenlediği Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini anma programında konuşan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak “Nasıl geçmişte buna benzer olaylar olduysa maalesef Suriye'de, Irak'ta ve buna benzer yerlerde İslam'ı İslam'a karşı getiriyorlar. Bu durum içinde uyanık ve birlik beraberlik içinde olmak gerekir” dedi.
    Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkezi Salonunda düzenlen programa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, EBRAR Dernek Başkanı Habip Coşkun, Erzurum ve çevre illerden birçok ehlibeyt sevdalısı katıldı.
    Arif Taşdemir'in okuduğu kuran tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını yapan EBRAR Dernek Başkanı Habip Coşkun, dernek olarak Erzurum'da üçüncü programı yaptıklarını söyledi. Aşura ve aşure kelimelerinin birbirinden farklı olduğunu ifade eden Coşkun, " Aşura, Arap dilinde aşere kelimesinden türemiştir, onuncu gün anlamına gelmektedir. İmam Hüseyin'in şehadetine kadar sıkça kullanılan bir kelime değildir. Hz Hüseyin şehit edildikten sonra ona has bir gün olarak kalmıştır. Aşura dediğimizde Kerbela, Kerbela dediğimiz de ise Hz Hüseyin aklımıza gelir " dedi.
    Programda konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise bu programla Kerbela’yı hatırlattıkları için programı düzenleyenlere teşekkür etti. Vali Altıparmak: “Kerbela’yı hatırlatıp Müslümanların önüne koyup, daha İslam'ın en taze dönemlerinde birbirine düşen inanların nasıl Hz. Hüseyin tarafından yer almadıklarını da bugünde benzer örneklerini görme noktasında bize tekrar hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Nasıl geçmişte buna benzer olaylar olduysa maalesef Suriye'de, Irak'ta ve buna benzer yerlerde İslam'ı İslam'a karşı getiriyorlar. Bu durum içinde uyanık ve birlik beraberlik içinde olmak gerekir." şeklinde konuştu.
    Konuşmaların ardından Hz. Hüseyin ve Kerbelayı anlatan slayt gösterisi katılımcılara izletildi. Slayt gösterisi izleyen bayanlar göz yaşlarına hakim olamadılar.

http://www.caferider.com.tr/-erzurum-da-kerbela-matemi_h10663.html