29-11-2013 tarihinde eklendi
Suriye ordusu Suudi Albayı yaralı ele geçirdi
Doğu Guta'da büyük operasyon

 El Alem televizyonu, Suudi ordusunda albay olarak görev yapan şahsın yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi.
 
Suriye ordusu tarafından yaralı olarak ele geçirilen Suudi albayın, silahlı grupların Doğu Guta’daki Suriye ordusu kuşatmasını yarmak için başlattıkları operasyona komuta ettiği açıklandı.
 
Öte yandan Suriye televizyonu, Adil Naif Şimmeri, Abdurrahman Uteybi, Abdullah Sami adlı Suudi Arabistan vatandaşı militanların Kalamun bölgesindeki Deyr Atiye'de öldürüldüğünü duyurdu.
 
El Alem televizyonuna açıklama yapan Suriyeli askeri kaynaklar, silahlı grupların Doğu Guta’ya yaptığı son operasyona Suudi subayların komuta ettiğini belirterek şunları söyledi: “23-24 Kasım gecesi Ürdün sınırından giren militanlar Dera ve Doğu Guta’da operasyonlarına başladı. Bunlarla eş zamanlı olarak bir başka silahlı grup da el-Bahariye bölgesinde Suriye ordusuna bağlı 12. Tugayla çatışma başlattı. Ordu, bunların ilerleyişini durdurdu; ancak 16 askerini kayıp verdi.”
 
Silahlı grupların bu çatışmalarda 300 kadar kayıp verdiğini belirten askeri kaynaklar, Suriye ordusunun Dera ile Şam kırsalı karayolunu kontrol altına aldığını söyledi.
 
Suriyeli askeri kaynaklar, silahlı grupların Doğu Guta’ya yönelik operasyonuna 5 bin kadar militanla saldırdığını belirterek Şam kırsalında sınırlı bir bölgeyi ele geçirmeyi başaran silahlı grupların Suriye ordusunun yoğun topçu ateşi yüzünden yoğun kayıp verdiğini; ancak yeni bir saldırı için hazırlık yaptığını söyledi.
http://www.caferider.com.tr/suriye-ordusu-suudi-albayi-yarali-ele-gecirdi_h10711.html