03-12-2013 tarihinde eklendi
Nükleer silaha ihtiyac yok
Nükleer silah yasadışı,ahlaksız ve insanlık dışı

 İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın nükleer silaha ihtiyaç duymadığını belirterek dünya ülkelerini de bundan endişe duymamaya davet etti.

Umman'a resmi ziyarette bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif dün (2 Aralık) Muscat'ta düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İran'ın barışçıl amaçla nükleer enerji kullanmaya devam edeceğini belirten Zarif, bunun tartışılmaz olduğunu vurguladı. Nükleer silahların üretimi ve kullanımını "yasadışı, ahlaksız ve insanlık dışı" olarak niteleyen Zarif, aynı zamanda bölgesel ve uluslararası nükleer rekabetin de intihar olduğu görüşünü dile getirdi.

Nükleer silaha sahip olmanın ülkesinin güvenliğine zarar vereceğine işaret eden Zarif, İran'ın nükleer silaha ihtiyaç duymadığını ve nükleer sorunda dünyayı kandırmayı istemediğini kaydetti.

İran'ın nükleer faaliyetlerinin uluslararası denetim altında bulunduğunu dile getiren Zarif, dünya ülkelerinin de bundan endişe ve şüphe duymaması gerektiğine dikkat çekti.

Önceki gün Muscat'a ulaşarak Umman ziyaretine başlayan Zarif aynı gün Umman Sultanı Kabus Bin Said tarafından kabul edildi. Zarif görüşmede, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ikili ilişkinin güçlendirilmesi gibi konuları içeren mektubu Umman Sultanı'na sundu.

http://www.caferider.com.tr/nukleer-silaha-ihtiyac-yok_h10723.html