03-12-2013 tarihinde eklendi
Katar emiri Suriye'yle arayı düzeltmek istiyor
Katar, Suriye cumhurbaşkanlığı ofisiyle görüşüyor

    Lübnan’da yayınlanan el-Ahbar gazetesi, Katar Emiri Temim Bin Hamad’ın, Lübnan ve Suriye’yle ilişkileri düzeltme arayışında olduğunu yazdı.
 
Gazetede yer alan habere göre Katar Emiri Hamad, iki hafta önce Beyrut ve Tahran’a bir heyet gönderdi. Hizbullah’la ilişkileri düzeltmek isteyen Katar’ın gönderdiği heyet, genel sekreter Seyyid Hasan Nasrallah’la bir araya geldi. Heyetin, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in ofisiyle irtibatının da sürdüğü bildirildi.
 
Haberde  Katarlı heyetin “Doha, Lübnan’la, Şiilerle ve özellikle de Hizbullah’la olan tabii ilişkilerine geri dönmek istiyor” dediği belirtildi.
 
El-Ahbar yazarı İbrahim Emin’e göre Katar’ın bu adımı, Mısır’daki Müslüman Kardeşler Cemaati yönetiminin devrilmesi, Suriye dosyasının Katar’dan alınarak Suudi Arabistan’a verilmesi, Libya ve Tunus’taki Katar rolünün gerilemesinin ardından atıldı.
 
Emin, bugünkü köşe yazısında İran’ın batılı ülkelerle olan Nükleer krizi çözüme kavuşturmasından sonra Katar’ın İran, Irak, Türkiye ve Hamas’la temasa geçerek Suudi Arabistan’ın artan nüfuzunu engellemek için bir ittifak oluşturulması mesajını ilettiğini ifade etti.

http://www.caferider.com.tr/katar-emiri-suriye-yle-arayi-duzeltmek-istiyor_h10724.html