13-12-2013 tarihinde eklendi
Suudileri kızdıran Film "Çölün Kralı"


Suudi Krallığının tarihini anlatan "Çölün Kralı" film Londra'da vizyona girdi.



Ünlü İngiliz oyuncu Bill Fellows ve Fabio Testi’nin de başrolleri paylaştığı film, Suudi Arabistan hükümeti tarafından şiddetle eleştirildi. Filmin tarihi belgelere dayandığını savunan yönetmen el-Enzur, Kral Abdulaziz’in tehlikeyi hiçe sayan ve terörün babası olduğunun işlendiği filmiyle, barış dini olan İslam dininin terör dini olarak dünyada yansıtılmasını kırmayı amaçladığını ve tarihte işlenen terörün günümüzle bağlantısını deşifre etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Filmin vizyona girmesiyle Suriyeli yönetmeni tehdit eden Suudlu yetkililer bu tehditler başarılı olamayınca geçtiğimiz günlerde Prens Talal bin Abdulaziz bir arkadaşı vasıtasıyla Beşşar Esad’dan filmin yayınlanmaması için rica da bulunduğunu tweeter hesabından açıklamıştı. “Babamın bu film de çok kötü tanıtılması beni üzdü, insanların da üzülmesine neden oldu” ifadesini kullanan Prens Talal, bu filmin asıl gayesinin Suud devletini zayıflatmak olduğunu belirterek Beşşar Esad’dan babasının kendilerine zamanında yaptığı yardımların hatrına bu filmi durdurmasını rica ettiğini belirtmişti.

11 Eylül 2013 tarihinde İngiltere parlamentosundan milletvekillerin de katılımıyla gerçekleşen filmin galası İngiltere de yapılmış ve büyük beğeni toplamıştı. Bütün dünyaya İslamiyet’in barış dini olduğu mesajını vermesi için 11 Eylül tarihinde filmin galasını gerçekleştirdiğini ifade eden Enzur, “11 Eylül ile dünyaya yayılan terör virüsünün menşeinin Suudi Arabistan olduğunu belgelerle ispatlamak İslamiyet’in imajını kurtarmak için gerekliydi” dedi.

http://www.caferider.com.tr/suudileri-kizdiran-film--colun-krali-_h10793.html