18-12-2013 tarihinde eklendi
İran'dan terörist gruba ağır darbe


 İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Sınır Koruma karargahı operasyon komutanı, İran'ın Güney doğu bölgesinde bir terör timinin imha edildiğini bildirdi.
"Tahran-ı Emruz" gazetesinin bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Sınır Koruma karargahı operasyon komutanı general Celal Stare bu konuda yaptığı açıklamada, iki gün önce İran'ın Güney doğu bölgesinde yer alan Cekigor bölgesinde iki teröristin etkisiz hale getirldiğini ve 4 teröristin ise yakalandığını bildirdi.
İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Sınır Koruma kuvvetleri komutanı Tuğgeneral Hüseyin Zulkadri ise İran'ın Güney doğu bölgelerine yeni modern askeri teçhizat ve elektronik sistemlerin yerleştirildiğini ve sınır bölgelerinde 21 yeni karakolun daha oluşturulduğunu söyledi.
ABD ve İsrail tarafından destek göre İran İslam Cumhuriyeti düşmanı terör örgütü şimdiye kadar defalarca İran silahlı kuvvetler personelini, sivil halkı ve sınır korumaları hedef almış ve son olarak 25 Ekim tarihinde Sistan Beluçistan eyaletine bağlı Serevan ilinde yer alan Sirkan sınır karakoluna saldırarak, sınır muhafız alayı güçlerinden 14 kişiyi şehid etmişlerdi.

http://www.caferider.com.tr/iran-dan-terorist-gruba-agir-darbe_h10811.html