18-12-2013 tarihinde eklendi
Lavrov'dan Suriye açıklaması
Cenevre-2'de terörle mücadele en önemli gündem olacak

 
Lavrov: Suriye’de terörizmle mücadele Cenevre-2’nin en önemli konularından

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ve Ortadoğu’da terörizm tehdidine karşı mücadelenin Cenevre-2’de ele alınacak en önemli konulardan biri olduğunu açıkladı.

Lavrov, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde düzenlenen “Hükümet Saati”nde, Suriye’de terörist “enternasyonalin” aktifleşmesinden endişe duyduklarını söyledi. Suriye’de sivillerin öldürülmesi haberlerini yorumlayan Rus bakan, terörist grupların durumu giderek daha fazla etkilediğini belirtti. Bakan, “Teröristler, çeşitli kıyafetlere bürünüyor. El Kaide ile bağlantısı olmayan İslami Cephe olduklarını söylüyor. Ancak aslında tam tersi çıkıyor.” dedi.

Lavrov, Suriye hükümeti ve muhalefetin terörizmle mücadele için birleşmesi gerektiğini, bunun başlıca görev olduğunu Batı’nın da anlamaya başladığını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, askeri ve teknik işbirliği dahil Suriye ile olan tüm sözleşmeleri yerine getirdiklerini açıkladı. Haberi duyuran RIA Novosti ajansı, Lavrov’un, “Askeri ve teknik işbirliği alanındaki sözleşmeler dahil Rusya Federasyonu ve Suriye Arap Cumhuriyeti arasında imzalanan tüm sözleşmeler uygulanıyor.” sözlerine yer verdi.
Rus diplomat, ekonomik işbirliğine ilişkin bazı sözleşmelerin bölgedeki durumdan etkilendiğini, ancak güvenliğin izin verdiği yerlerde ekonomik projelerin gerçekleştirildiğini vurguladı.

http://www.caferider.com.tr/lavrov-dan-suriye-aciklamasi_h10812.html