19-12-2013 tarihinde eklendi
Ermenistan'ın sadık hamisi Fransa
'İnkar' dosyasını yeniden açıyor

 Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande, Türkiye’ye 27-28 Ocak’ta yapacağı kritik resmi ziyaret öncesi Fransız Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu (CCAF)’in 3 yöneticisi Murat Papazyan, Ara Toranyan ve Alexis Govciyan ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Elysee çıkışında konuşan Papazyan, “CCAF olarak Hollande’ı ziyaret ettik. 15 yıldır tanıyorum kendisini. Bir çok kez Ermeni davasına desteğini yineledi. 2015’te Ermeni soykırımının 100’üncü yıldönümü için yapılacakları konuştuk. Bu çerçevede Paris’te kurulacak Ulusal Anı Müzesi’nin kuruluşunu ele aldık. Ayrıca Hollande’ın Mayıs 2014’te Ermenistan’a yapacağı ziyareti ele aldık” dedi.
Le Monde: “İnkar yasasını Erivan’da açıklayacak”

Fransız" Le Monde" gazetesi de Hollande’ın, inkar yasasını getirme sözünü tutacağını bildirdi. Haberde, Hollande’ın diyaspora temsilcilerine ‘Yasayı getirme sözü verdiğini ancak diplomatik nedenler şimdi açıklamayacağını, Türkiye ziyaretinin ardından Ermenistan’a gerçekleştireeceği ziyarette açıklayacağı’ önesürüldü.

Fransız hükümetinin önümüzdeki aylarda yasa taslağını sunmasının beklendiğini bildiren gazete , Hollande’ın yasayı 2015’te çıkarmayı planladığını da belirtiyor.
Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ekim 2011’de yaptığı Erivan ziyaretinde yasayı getireceğini açıklamış, gezi dönüşü UMP Marsilya milletvekili Valerie Boyer ‘soykırımı inkar edenlerin hapis ve para cezasıyla cezalandırılmasını öngören’ yasa teklifini vermişti. Ulusal Meclis ve Senato’da kabul edilen yasa Anayasa Konseyi tarafından ifade özgürlüğüne aykırı bulunarak reddedilmişti.

http://www.caferider.com.tr/ermenistan-in-sadik-hamisi-fransa_h10818.html