25-12-2013 tarihinde eklendi
El-Nusra kimyasal silah tesislerine saldırdı
Suriye terörü destekleyenleri sorumlu tuttu

Terör örgütü militanları, 31 Aralık 2013 tarihine kadar Suriye’den çıkarılması gereken kimyasalların saklandığı tesislere saldırdı. Haberi Suriye’nin SANA devlet ajansı duyurdu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, kimyasal silah yapımında kullanılan malzemenin bulunduğu depoya 21 Aralık’ta teröristler tarafından saldırı düzenlendiği, tesisi ele geçirmek isteyen teröristlerin araçlara yerleştirilmiş makineli tüfekler kullandığını bildirdi. Saldırı, hükümet ordusu tarafından başarıyla püskürtüldü.

Şam’ın kenar bölgelerinde ise Liva El İslam ve El Nusra Cephesi örgütlerine üye militanlarının katıldığı bir saldırı daha yaşandı. Teröristler yüklü miktarda patlayıcı taşıyan zırhlı araçlarla tesis alanına girmeye çalıştı. Askerler aracı tesisin girişinde patlatmayı başardı. Patlama sonucu 4 kişi öldü ve 28 kişi yaralandı. Bilgileri veren temsilci, teröristlerin hala tesise girmeye çalıştığını ifade etti.

Ajans, Şam’ın olaylardan, kimyasal silahların bulunduğu mekanlar konusunda bilginin sızmasına müsaade eden ve terörü desteklemekle bilinen ülkeleri sorumlu tuttuğunu ifade etti.

http://www.caferider.com.tr/el-nusra--kimyasal-silah-tesislerine-saldirdi_h10846.html