27-12-2013 tarihinde eklendi
Lübnan'da bombalı saldırı
Ölenler arasında eski maliye bakanı da var

 Lübnan'ın başkenti Beyrut'un batısında Ayn el-Mıreyse bölgesinde bomba yüklü araç infilak etti. İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü. Ölenler arasında eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah da bulunuyor. 

Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin evinin de bulunduğu Göçmenler Bakanlığı yakınlarında, kamu binaları, oteller ve ticaret merkezlerinin yer aldığı bölgede bomba yüklü bir araç infilak etti. Patlamada çok sayıda araç yanarken, etraftaki binalarda da ağır hasar meydana geldi.

Lübnan sağlık ve itfaiye ekipleri patlamanın ardından olay yerine intikal ederek, yaralıları hastanelere kaldırdı. Olayda ölenler arasında Lübnan eski Başbakanı ve Müstakbel Hareketi Lideri Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanı, eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah ve korumalarının da yer aldığı açıklandı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut bu yıl içinde çok sayıda bombalı saldırıya sahneye oldu. Saldırıların ağırlıkla Hizbullah'ın denetimindeki Güney Beyrut'ta meydana gelmesi dikkat çekiyor. Kasım ayında İran'ın Beyrut Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısında 20'den fazla kişi can vermişti. Saldırıyı Suriye'de faaliyet gösteren Abdullah Azzam Tugayları üstlenmişti.

Hizbullah Saldırıyı Kınadı

 Hizbullah, eski Maliye Bakanı Muhammed Şattah’ın öldüğü Beyrut patlamasını sert bir şekilde kınadı.

Hizbullah merkezinde olay şöyle değerlendirildi: “Lübnan’da istikrarı ve ulusal birliği hedef alan utanç verici bir saldırı”. Ayrıca, Şattah’ın Lübnan düşmanları tarafından öldürdüğü ifade edildi.

Örgüt merkezinde, devletin temellerini yıkmaya yönelik seri saldırıdan bahsedilmesi gerektiği ifade edilirken, Lübnanlılara oluşan tehditler karşısında sağduyulu ve mantıklı davranmaları yönünde çağrı yapıldı.

Bu sabah Beyrut’un merkezinde bir araba havaya uçuruldu. Patlama, Muhammed Şattah’ın araç konvoyunun geçtiği sırada yaşandı. Ön bilgilere göre, saldırıda beş kişi öldü ve 71 kişi yaralandı. Olay sonrasında Lübnan Başbakanı Saad Hariri, saldırıdan Hizbullah’ı sorumlu tuttu.

http://www.caferider.com.tr/lubnan-da-bombali-saldiri_h10860.html