03-01-2014 tarihinde eklendi
ABD ve İsrail'den yeni füze testi
Arrow – 3 füze savunma sistemi

 İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, atmosfer sınırında ve uzayda seyir halinde olan hedefleri imha etmek için geliştirilmiş olan Arrow – 3 adlı yeni füze savunma sistemine ait ikinci uçuş testinin İsrail ve ABD tarafından bugün başarı ile gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırı füzelerini vuracak olan avcı roket, İsrail’de bulunan poligondan fırlatıldı.



Arrow (Ok) – 3, çok aşamalı İsrail füze savunma sisteminin bir parçası olarak geliştirilmekte. Tasarımcıları, Arrow – 3’ün Filistinli militanların cephanelerinde bulunan el yapımı roketlerden, İran yapımı konvansiyonel olmayan savaş başlıklarına sahip balistik füzelere kadar olan geniş bir tehdit zincirine karşı ideal koruma sağlayacağını belirtiyor.

Avcı füzenin uzaya fırlatıldığı ilk deneme uçuşu ise geçtiğimiz yılın Şubat ayında gerçekleştirilmişti.

İsrail'in mevcut füze savunmasında Arrow – 3’ün daha önceki sürümleri olan ‘‘Patriot’’ ve ‘‘Arrow’’ tipi füze savunma sistemleri kullanılmakta. Bu kompleksler, İran’ın ‘‘Şahap’’ ve Suriye’nin ‘‘Scud’’ tipi füzelerine karşı koruma sağlıyor. Filistinlilerin kısa menzilli ‘‘Kassam’’ ve ‘‘Grad’’ füzelerine karşı ise Demir Kubbe adı verilen sistemler kullanılıyor.

http://www.caferider.com.tr/abd-ve-israil-den-yeni-fuze-testi_h10911.html