07-01-2014 tarihinde eklendi
Suriyeli aşiret liderlerinden net tavır
İhanet içinde olanlar bizim temcilcimiz olamaz

 ŞAM – Suriye'deki Aşiretler Topluğu bugün Şam’daki Dama Rose Otelinde düzenledikleri basın konferansında; sadece ve sadece Suriye’dekilerin aşiretleri temsil edebileceğini vurgularken, yurtdışında bulunanların aşiretler yada tüm Suriyeliler adına konuşma haklarının olmadığına vurgu yaptılar.



Aşiretler Topluluğu basına dağıttığı bildirgede Suriye'deki aşiretlerin; Suriyelilerin kanlarını akıtan ve silahlı terör gruplarıyla işbirliği içinde olanları halkın ya da aşiretlerin temsilcileri olarak kabul etmelerinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını ifade etti.

Topluluk bildirgesinde Suriye Aşiretleri ve Kabilelerinin; Suriye Arap Cumhuriyeti hükümetinin Cenevre II Konferansına katılmak için belirlediği heyete kendilerini temsil etmesi için tam yetki verdiklerini belirtti.

Terör gruplarının Suriye'de işledikleri vahşet, yıkım ve ölümlere dikkat çeken Topluluk; uluslar arası tüm medya araçlarının yanı sıra örgüt ve kurumları Suriye'de yaşananlara objektif ve dürüst bir şekilde yaklaşmalarına çağrı yaptı.

Topluluk bildirgesinde; Suriye'nin tanık olduğu krizden çıkışın sadece ve sadece Suriye halkının elinde olduğuna işaret ederek, bu bağlamda her hangi bir dış müdahaleyi reddettiklerini vurguladı.

http://www.caferider.com.tr/suriyeli-asiret-liderlerinden-net-tavir--_h10930.html