11-01-2014 tarihinde eklendi
Irak Ordusu'nun el Kaide operasyonları sürüyor
Teröre geçit yok

  BAĞDAT – Irak ordusu 2. Piyade alayının Ninova Kentindeki soruşturma ajansının işbirliği ile Kaide’ye bağlı sözde Irak ve Şam’da İslam Devleti adlı terör oluşumunun bir hücrelerini yıkarak, aralarında sözde terör örgütünün Musul Valisinin bulunduğu 3 teröristi öldürdüklerini ilan etti.



Irak Enformasyon Şebekesi Sitesi Askeri Kaynaktan naklen, ortaklaşa düzenlenen operasyon sonucunda teröristlerin hücresinin tamamen etkisiz hale getirildiğini içindeki patlayıcı ve bomba düzeneklerinin imha edildiğini bunun yanı sıra Musul kentinin sol sahilindeki 90 Erbeciye Bölgesinde bir aracı yakalayarak kontrol dahilinde etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

Ramadi’de ise Iraklı Aşiretlerden bir yetkili, aşiret fertleriyle iki Irak polisinin Kaide’ye bağlı teröristlerin elinde bulunan Ramadi Kenti Semtlerinden birini yeniden kontrolleri altına aldıklarını ilan etti.

Öte yandan bir güvenlik gücü, dün sabah Ramadi Kenti 60. Caddede Suriye sınırından Irak’a terör örgütleri şemsiyesi altında geçen Irak ve Şam’da İslam Devleti adlı terör örgütüne mensup 4 Fas uyruklu teröristi yakaladı.

Diyala’da Emniyet Güçleri Komutanlığı IŞİD örgütünün Enbar kentindeki terörist elemanları üzerindeki baskıyı hafifletmeye çalıştığını ilan ederek, güvenlik noktalarını hedef alan birçok terör saldırısını çökerttiklerini ilan etti.

Güvenlik güçleri teröristlerin bir kentten başka bir kente intikal etmemeleri için gerekli bütün icraatları aldı.

http://www.caferider.com.tr/irak-ordusu-nun-el-kaide-operasyonlari-suruyor_h10953.html