14-01-2014 tarihinde eklendi
Suriye'den Paris toplantısı açıklaması
Açıklamaların hiçbir değeri yok

ŞAM – Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından yetkili bir kaynak Suriye Arap Cumhuriyetinin; Suriye halkı düşmanlarının Paris’te toplanmaları ve gerçeklerden daha çok evhamlara yakın açıklamaların yapılmasını tuhaf bulmadığını belirtirken, bu açıklamaların ancak ve ancak makul siyasi mantıkla birlikte gerçek dünyadan uzak olanlar tarafından yapılabileceği kanaatini ifade etti.

Kaynak Suriye'nin; düzenlenmesi beklenen Cenevre II Konferansı öncesinde yapılan herhangi bir açıklama, tutum yada ilanın hiçbir değeri olmamasının yanında meydandaki silahlı terör çetelerinin Cenevre II Konferansı tavanı altında hezimetlerini örtbas etmede umutsuz bir çaba olduğu kanaatini belirtti.

Suriye Arap Cumhuriyetinin gerek Suriyeli gerekse Batılı olsun yurtdışından Suriye halkı adına yapılan tüm konuşma ve açıklamalara hiçbir şekilde kulak vermediğini belirten kaynak; kendi geleceğini, yönetimi ve bu yönetimin şeklini seçme hakkına sahip yegane tarafın Suriye halkı olduğunun bir kez daha altını çizdiğini kaydetti. Kaynak bunun haricinde yapılan tüm açıklama ve sergilenen tüm tutumların hiçbir anlam yada değeri olmayıp zaman kaybından başka bir şey olmadığını, Suriyelilerin de artık bunları dinlemekle kaybedecek zamanları olmadığını ifade etti.

Kaynak; Suriye Arap Cumhuriyetinin Cenevre II Konferansına herhangi bir önkoşul olmaksızın katılmaya hazır olduğunu bir kez daha belirtirken, çünkü birçok kez çözümün Suriyeliler arasında diyalog aracılığı ile siyasi çözüm olduğunu ilan ettiğine dikkat çekti. Bu bağlamda Cenevre II’den önce herhangi bir şekilde önkoşul dayatmaya çalışan, hayal kuran yada evhamlara kapılanların Cenevre II’yi çökertmeye çalıştıklarını belirten kaynak; çünkü bu gibi dayatma, evham ve hayallerin Birleşmiş Milletler misakı ve uluslar arası kanunlarla tamamen çeliştiğinin altını çizdi.

http://www.caferider.com.tr/suriye-den-paris-toplantisi-aciklamasi_h10972.html