27-01-2014 tarihinde eklendi
Resul-i Ekrem Camii'de Kutlu Doğum Progaramı


 İslam peygamberi Hz. Muhammed (sav) ve onun torunu, İslam fıkhının babası İmam Cafer-i Sadık (as)'ın kutlu doğum günleri, Hz. Peygamber'in (sav) adıyla müzeyyen Parseller Hz. Resul-i Ekrem (sav) Camii'nde anıldı.

26 Ocak Pazar günü gerçekleşen törene İstanbul'un çeşitli bölgelerinden gelen, programa büyük ilgi gösteren Ehlibeyt dostlarıyla Resul-i Ekrem Camii doldu.

Kutlama törenine, başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salman, CABİR alimlerinden Ş. İsa Salmanlı, Ali Ekber Camii İmamı Ş. Resul Nur, Resul-i Ekrem Camii İmamı Şirali Bayat, El Mustafa Üniversitesi Türkiye Müdürü Dr. Resul Abdullahi, Şah Hatayi Dernek Başkanı Turan Güner, Avk. Asım Güngör ile yüzlerce Ehlibeyt aşığı katıldı.

Kılınan öğle namazının ardından, sunuculuğunu Muhammed Atış'ın yaptığı program Ş. Resul Nur'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.



Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Resul-i Ekrem Camii İmamı Ş. Şirali Bayat kürsüye davet edilerek, hoşgeldiniz konuşması yaptı. Bayat, "Şüphesiz bizi bir araya getiren, Peygamberimiz ve Ehlibeyt'inin sevgisi ve muhabbetidir. Peygamberin yaratılışı alemler için rahmettir. Dolayısıyla kainatın, yaratılışın hikmeti, sebebi Peygamberin mübarek varlığıdır. Hep birlikte bütün ümmet olarak, Peygamberin dostları olarak bu günlerde bir araya gelip, Peygamberi anlamaya ve onun mesajını almaya çalışıyoruz." dedi.



Bayat'ın ardından Muhammed Mücahid Alçiçek kürsüye davet edilerek okuduğu "Ya Resulullah" isimli ilahi ile Ehlibeyt aşıklarına duygusal anlar yaşattı.  

Alçiçek'in ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasına, "Allah herkese Peygamberin viladetini kutlamayı nasip etsin." diyerek başladı, ardından yaratılış gayesini ve insan-nefs ilişkisini açıkladı. Özgündüz, Şia olmanın gereklerini açıkladığı konuşmasında "Biz Peygamberin muhibleriyiz. O ayağını nereye koymuşsa bizler onun izine basanlarız. Allah bu aşkı elimizden almasın. Allah bu dünyada neyimiz varsa alsın ama, içimizdeki Muhammed ve Ehlibeyt'inin aşkını almasın." dedi.



Özgündüz'ün konuşmasının ardından, Ehlibeyt meddahlarından Ercan Atam okuduğu ezgiler gönüllere nakşetti.

Atam'ın ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile Ehlibeyt aşıkları bu kutlu günde Ehlibeyt'in sevincini paylaşmanın huzuru ve mutluluğuyla Parseller'den ayrıldılar.

http://www.caferider.com.tr/resul-i-ekrem-camii-de-kutlu-dogum-progarami_h11063.html