26-02-2014 tarihinde eklendi
Iğdır Milletvekili Oğan'dan Hocalı mesajı
MHP Milletvekili Oğan basın toplantısı düzenledi

 MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Hocalı soykırımına karşı net tavır alması gerektiğini ifade ederek, "Hocalı soykırımına sessiz kalmamız, yeni soykırımlara kapı açmamız anlamına gelir" dedi.

Oğan, bugün Hocalı soykırımının 22. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Hocalı'da yaşanan acıların hala dinmediğini dile getiren Oğan, ne uluslararası mahkemelerin ne uluslararası kamuoyunun ne TBMM'nin ne de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Hocalı'da yaşananlar konusunda net tavır alamadığını söyledi.

Oğan, şimdiye kadar gösterdiği çabalar sonucu Hocalı soykırımı ile ilgili sadece Dışişleri Komisyonu'ndan bildiri çıkarabildiklerini anlatarak, Hocalı'nın soykırım olarak kabul edilmesine ilişkin verdiği kanun teklifinin Meclis'in raflarında bekletildiğini belirtti.

Türkiye'nin, Hocalı'yı soykırım olarak kabul etmemesinde, "2015'te karşı karşıya kalacağı soykırım iddialarına karşı Ermenilerin elini güçlendirmek istememesi" tezinin söz konusu olduğunu ifade eden Oğan, "Hocalı soykırımına sessiz kalmamız, yeni soykırımlara kapı açmamız anlamına gelir. Hocalı'ya yeterince destek veremediğimiz için Doğu Türkistan'da, Irak'ta, Suriye'de benzer tehdit ve tehlike var. Bizim bunlara arkamızı dönerek, görmezden gelmemiz, soykırım gerçeğini gizlemeyecek. Vakit erkenken Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün yetkili kurullarını, milletvekillerini teklifimize destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

http://www.caferider.com.tr/igdir-milletvekili-ogan-dan-hocali-mesaji_h11214.html