27-02-2014 tarihinde eklendi
İran-ABD arasında ilaç alanında işbirliği başlatıldı


 İran gazetesinde çıkan habere göre İran ilaç ithalat sendikası başkanı Nasır Riyahi, Amerikanın büyük bir ilaç firması MSD'nin İran ilaç sanayi alanına girdiğini belirterek, İran'ın ilaç sanayi dalı da dahil tüm alanlarda yabancı yatırıma oldukça elverişli bir ülke konumunda bulunduğunu ve yakın gelecekte dünyanın çok büyük ilaç firmalarının İran piyasasına girmek için rekabet içinde olacaklarına tanıklık edeceklerini söyledi.
 
Amerikan MSD ilaç firmasının İran'da faaliyet göstermesiyle ilgili anlaşmanın artık son aşamasına gelindiğini belirten İran ilaç ithalat sendikası başkanı, bu firmanın İran tarafının güvenini kazanmak için bile kendi ürünlerini daha önceki fiyatlara göre %30 ila 40 arasında indirimle vermeyi kabul ettiğini belirtti.
 
Öte yandan İran ticaret, sanayi ve maden odaları başkanı Esedullah Askerevladi, İran ve Amerika arasındaki ekonomik mübadele hacminin son üç dört ay içinde 550 milyon dolara ulaştığını, bu rakamın 350 milyonu ithalat ve 200 milyonunun ise ihracata mahsus olduğunu bildirdi.
 
Asker Evladi, 2014 yılında İran – Amerika arasındaki ticari mübadele hacminin bir milyar doları geçeceğinin tahmin edildiğini belirtti.
http://www.caferider.com.tr/iran-abd-arasinda-ilac-alaninda-isbirligi-baslatildi_h11222.html