08-03-2014 tarihinde eklendi
Irak'ta teröre büyük darbe
Elebaşlarının %70’i tutuklandı ya da öldürüldü

 BAĞDAT – Irak Emniyet Müdürlüğü dün ülkenin kuzeydoğusuna düşen Diyali İlinde şiddet şebekesini organize eden terör şebekesine sızıldığını ifade ederken, ‘Irak ve Şam İslami Devleti’ adlı terör oluşumuna tabi azılı elebaşlarının yüzde yetmişinin öldürüldüğünü veya tutuklandığını belirtti.
 
Diyali Emniyet Müdürü Kurmay Tümgeneral Cemil el Şommari İçişleri Bakanlığı adına yayınladığı  beyanda; Irak güçlerinin Diyali’de söz konusu terör oluşumuna tabi beş bölgede gizli karargahlarını tahrip edip onları ciddi kayıplara uğrattığını söyledi.
 
Şommari diğer bölgelere ve illere kaçan teröristleri kovalama ve etkisiz hale getirme operasyonlarının muhtelif güvenlik birimleri ile işbirliği içinde devam ettiğini söyledi.
 
Operasyonlarda Irak ve Şam İslami Devletine tabi bombalı 21 aracın yanı sıra 53 karargahın imha edildiğini belirten Şommari, operasyonlarda teröristlere ait oldukça büyük miktarda cephane, patlayıcı, belge ve lojistik gereçlerin imha edildiğini söyledi.
 
Bu arada Irak İçişleri Bakanlığı Uluslar arası Terörle Mücadele Konferansının bu ayın 12 ila 13 tarihleri arasında Arap ve uluslararası düzeyde geniş bir katılımla Bağdat’ta düzenleneceğini ifade etti.
http://www.caferider.com.tr/irak-ta-terore-buyuk-darbe_h11269.html