11-03-2014 tarihinde eklendi
Tahrah'da İslami Uyanış Formu
Forumdan tekfircilik uyarısı

Tahran: İran Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti dün, Tahran İstiklal otelinde düzenlenen 6. İslami Uyanış Dünya Yüksek Kurulu Toplantısının kapanış merasiminde yaptığı konuşmada "Bu toplantıda çok iyi konular gündeme getirildi ve yapılan fikir alışverişleri sayesinde iyi sonuçlar elde edildi" dedi.



İslam İnkılabı Rehberi Baş Danışmanı Velayeti daha sonra, mevcut şartlarda vahdetin İslam ümmetinin en esas ihtiyacı olduğunun altını çizerek "Bölünmekten kaçınma ve aşırıcı ve Tekfiri hareketlere karşı durmak Müslümanların vazifesidir" diye konuştu.

Velayeti ayrıca "İslami uyanış hareketi sürekliliğiyle birçok başarıyla imza atabildi ve dini demokrasiye dayalı sistemler oluşturmakta da başarılı örnekler ortaya koydu" şeklinde konuştu.

 Zirve'de İslam inkılâbı rehberinin uluslararası işler danışmanı ve konseyin Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti'nin yanı sıra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Irak'tan Ammar Hekim, Filistin'den İslamî Cihad Hareketi lideri Ramazan Abdullah, Irak'ın eski başbakanlarından İbrahim Caferi gibi şahsiyetler yer alıyor.

http://www.caferider.com.tr/-tahrah-da-islami-uyanis-formu--_h11283.html