18-03-2014 tarihinde eklendi
İbrahimi İran dışişleri bakanı Zarif ile görüştü


 İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün BM genel sekreterinin Suriye özel temsilcisi Ahdar el'İbrahimi ile Tahran'da bir araya geldi.
   Zarif, sözkonusu görüşmede  BM'lerin bazı ülkelerin Suriye sorununun siyasi yolla giderilmesini önlemeye yönelik  çabalarına engel olması ve bu konuda  nüfuzunu  kullanması ve baskı yapması gerektiğini bildirdi.
 
İran dışişleri bakanı, İbrahimi ile görüşmesinde Suriye buhranının siyasi yolla çözümünde Tahran'ın ısrarlı olduğunu belirterek, İran'ın ayrıca Suriye halkının haklarının karşılanması ve huzura kavuşmalarını istediğini dile getirirken, İran'ın bu konuda BM ile her türlü işbirliği ve yardıma hazır olduğunu söylerken bu yönde İbrahimi'nin çabalarına da destek vereceklerini dile getirdi.
 
Bu arada İbrahimi de, Suriye buhranının çözümü konusunda Suriyelilerin kendi aralarında  yeni tur müzakerelerin düzenlenmesi için bölgesel ve uluslar arası arenada çalışma yaptığını belirterek, sorunun siyasi yolla çözümünde ısrarlı olduklarını söyledi.
 
BM yetkilisi, başta Suriye olmak üzere İran'ın bölge sorunlarının çözümünde etkili rolü bulunan bir ülke olduğunu belirterek bu konuda İran'dan daha fazla rol oynamasını istedi.
 
 Öte yandan Cenevre 2 konferansında yapılan görüşme ve tartışmalara ilişkin bir anlatım sunan el İbrahimi; başta İran olmak üzere bölge ülkelerinin Suriye krizinin siyasi çözüme kavuşturulmasında önemli bir etkiye sahip olduklarını ibraz etti.
http://www.caferider.com.tr/ibrahimi-iran-disisleri-bakani-zarif-ile-gorustu_h11333.html