03-04-2014 tarihinde eklendi
Kablo kabusu bitiyor mu?


 Evlerdeki kablo karmaşasına son vermek için  sistem  geliştirilmeye devam eden wi-fi teknolojisinde hoparlörlerle ilgili sorun tarihe karışıyor.

Alman sanayi dergisi Connected Home'un editörü Andreas Frank, hantal hoparlör sisteminin wi-fi'a dönüşmesinin talep sahiplerini mutlu edeceğini söylüyor.

Ne var ki tüketicilerin geliştirilen dört teknolojiden hangisinin daha elverişli olduğu konusunda kafaları biraz karışmış durumda. Yeni wi-fi teknolojilerinin üreticileri Sonos ve Teufel, Apple aygıtları için üretim yapan Airplay ve DLNA firmalarından oluşuyor. Bu durumda, her firmanın üretiminin standardı kendine özgü olduğundan, farklı ürünlerin teknik anlamda birbiriyle çakışması gibi bir problem söz konusu. Örneğin Sonos hoparlörleri, farklı sistemlerle çalıştırılamıyor.

Diğer taraftan, test uzmanları kurulum maliyetlerinin 600 euro civarında olduğu düşünüldüğünde Sonos ve Teufel'in çok avantajlı olduğu konusunda hemfikirler. DLNA hoparlörleri çok daha ucuz olmalarına karşın, farklı markalarla uyum sorunları bulunuyor.

Apple firması için Airplay'in ürettiği sistemlerin, farklı sistemlerle birlikte kullanılması bazı yazılımlarla mümkün, fakat bu konuda kesin bir garanti verilemiyor. Airplay, pahalı ses sistemleriyle ün yapmış bir firma.

http://www.caferider.com.tr/kablo-kabusu-bitiyor-mu-_h11409.html