04-04-2014 tarihinde eklendi
Hz. Fatıma (sa) Zeynebiye'de gözyaşlarıyla anıldı


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kızı, Hz. Ali bin Ebu Talib'in eşi, Ehlibeyt'in annesi, kadınların en hayırlısı Hz. Fatıma (sa), vefat yıldönümünde dünyanın dört bir yanında olduğu gibi İstanbul'da da anıldı.


 
Halkalı Zeynebiye Camii'nde 3 Nisan Perşembe günü akşam namazının ardından gerçekleşen program Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Hz. Fatıma (sa)'nın hayatından kesitler sunan Turan, Hz. Fatıma (sa) tesbihinin önemine de değindi. İmam Sadık (as)'ın "Bu tesbih Allah'ın, Rasulünün kızına göndermiş olduğu hediyedir. Eğer bundan daha önemli bir zikir olsaydı, Allah onu gönderirdi Fatıma'ya." hadisini zikreden Turan, bu tesbihin zikrinden asla vazgeçmeyelim zira, bu zikiri sürekli hale getirenlerin akıbeti kötü olmaz, dedi.

Turan, "Zehra, bir özelliğe sahipti. Hz. Ali (as) diyor ki, evdeydik, kapı çaldı, Rasulullah ile birlikte birisi geldi. Gelen misafirin gözleri âmâ idi, Fatıma çarşafa büründü. Allah Rasulü dedi ki, bu adamın gözleri görmüyor, neden abaya büründün? Dedi ki, baba, o görmüyor ama ben görüyorum, eğer abamı bürünmesem o benim kokumu hisseder." Allah muhafaza, kadınlar iffetsiz ve hayasız olursa, erkekler hayalı olmaz. Hayasız kadından, hayalı evlat olmaz, toplum hayalı ve iffetli olmaz. Batının İslam dışı özelliklerle bize saldırdığı bir dönemde bizim Fatıma'dan almamız gereken ders, iffet, haya ve ismet dersidir." dedi.



Turan'ın konuşmasının ardından H.Ş. Ehet Talan'ın okuduğu mersiyelerle ve sinezenlerle anma progaramı son buldu.

http://www.caferider.com.tr/hz--fatima-sa-zeynebiye-de--gozyaslariyla-anildi_h11416.html