15-04-2014 tarihinde eklendi
Turçinov: Askeri operasyon başladı


 Geçici olarak Ukrayna Cumhurbaşkanlığı görevini yürütüen Ukrayna Millet Meclisi Başkanı Aleksandr Turçinov, salı gecesi Donetsk Bölgesi’nin kuzeyinde askeri operasyonun başlatıldığını belirtti.

Salı günü Ukrayna Millet Meclisi’nde bir konuşma yapan Turçinov, “Bu gece Donetsk Bölgesi’nin kuzeyinde terörle mücadele operasyonu başlatıldı. Ancak o operasyon aşamalı, sorumluca ve dengeli bir şekilde gerçekleştirilecek. Bu operasyonun amacının Ukrayna vatandaşlarını korumak olduğunun bir kez daha altını çiziyorum” ifadelerine yer verdi.

Lavrov: Ukrayna’nın güneydoğusunda askeri güç kullanımı kesinlikle kabul edilemez bir girişimdir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldiği buluşmanın ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın güneydoğusundaki mevcut meselelerin çözümü için askeri güç kullanılmasını öngören girişimin kesinlikle kabul edilmez olduğunu belirterek, ‘‘Söz konusu meselelerin çözümü için bir anayasa reformu gerekmektedir’’ dedi.

Açıklamasının devamında, Ukrayna güvenlik güçlerinin ülkenin güneydoğu bölgelerine konuşlandırılması konusuna da değinen Lavrov, Rusya’nın söz konusu askeri birliklerin ülkenin güneydoğusuna devam eden sevkiyatının durdurulmasını talep ettiğini ve mevcut durumun uluslararası hukuka da aykırı olduğunu ifade ederek, ‘‘Ordu birliklerinin ilgili bölgelere gönderilmesini şiddetle kınıyor ve bu durumun bir an önce sona erdirilmesini talep ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Lavrov, Rusya’nın harekete geçmek için Slavyansk’ta bulunan AGİT Heyeti’nden gelecek objektif bilgileri beklediği bilgisini vererek sözlerini tamamladı.
 

http://www.caferider.com.tr/turcinov--askeri-operasyon-basladi_h11497.html