22-04-2014 tarihinde eklendi
Hz. Fatıma ve DMK Günü Halkalı'da coşkuyla kutlandı
On binler Hz. Fatıma aşkında buluştu

 Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın (saa) sevgili kızı, cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma (sa) 1443. doğum yıl dönümü ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü, İstanbul'da görkemli bir törenle kutlandı.



Zehra Ana Yardımlaşma Derneği tarafından 20 Nisan Pazar günü Halkalı Muhammed Fuzuli Gösteri Merkezi'nde düzenlenen anma ve kutlama törenine: Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Cem Vakfı Alevi Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, Tahran Milletvekili Dr. Lale İftihari, İslami Aktivist Merziye Haşimi, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Ş. Hasan Karabulut Cami dernek yönetim ve alimleri, Zeynebiye Derneği, Caferider, İfa Spor Kulübü yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve binlerce Ehlibeyt aşığının katıldığı tören, 4. Hayat Pınarı Bilgi Yarışması'nın ödüllerinin verilmesinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
Dünya Caferi Alimler Birliği üyelerinden ve Hz. Ali Ekber Camii İmamı H.Ş. Rasul Nur'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meftune Atam'ın hoşgeldiniz konuşmasının ardından izletilen tanıtım filmi, salonda duygusal anlar yaşattı.

Törende konuşan Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meftune Atam şunları söyledi: Öncelikle yaptığınız bağışların en uygun şekilde ve en uygun yerlere harcanması noktasında azami dikkat gösterdiğimizi belirtmek isterim. Verdiğiniz bağışlarla eğitim alanında maddi imkânlardan yoksun ve seçkin 100 öğrenciye burs vermekteyiz. Katkı yapan her kese buradan teşekkür ediyorum.   

Bildiğiniz üzere bölgemizde kayıt dışı yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimizin çocuklarının eğitim hakkından mahrum olmaları toplumumuzun kanayan bir yarasıydı. Bu yaraya bir nebzede olsa merhem olabilmek adına;

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak;  ülkemize göç eden Azerbaycanlı ailelerin çocuklarının başta eğitim olmak üzere, sosyal yaşam mahrumiyetleri karşısında  kayıtsız kalmayarak bu çocukların milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanperver, ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak topluma kazandırılması için çok yönlü bir projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Açmış olduğumuz Azerbaycan Okulumuzda,  Azerbaycanlı öğrencilerimiz 21 Ekim itibariyle 2013-2014 yılı eğitim-öğretim dönemine, Azerbaycan müfredatlarıyla ve Azerbaycanlı ve diplomalı öğretmenlerle başlamışlardır.
Desteğinizle hayata geçirdiğimiz bu projeyi daha ileriye götürmek ve daha fazla çocuğa ulaşmak yine sizlerin maddi ve manevi yardımlarınızla mümkün olacaktır.
Bu arada bayanlara yönelik açtığımız Zehra Ana ilim irfan merkezi de geçtiğimiz sömestr tatilinde Fars, Arap dilleri ve Kuran kurslarından ilk mezunlarını verdi.
Caferi Âlimler Birliği’nin katkılarıyla hazırlanmış olan sertifikalarını düzenlediğimiz mezuniyet töreninde teslim alan kursiyerlerimizin mutluluğu gerçekten görülmeye değerdi.

Ayrıca, Zehra Ana Derneğimizin gönüllülerden oluşan yönetim kadrosunu ve üyelerini biraz daha genişleterek hedeflerimiz doğrultusunda çıtamızı yükseltmenin mutluluğu içerisindeyiz. Kadromuzun büyümesiyle paralellik arz eden insani yardım ve kültürel faaliyet alanımız da hayli genişlemiştir.
Doğu’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de daha iyi daha hızlı hizmet götürebilmek amacıyla Iğdır Tuzluca şubemizi yıl içerisinde resmen faaliyete geçirmenin huzuru içerisindeyiz. Büyüme yolunda atılan bu somut adımlarda şüphesiz destekçilerimizin payı inkâr edilemez.

Yine her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediğimiz; ‘’bir çocuğu da sen sevindir ‘’kampanyamızla çocuklarımızı sevindirmek ve infak kültürünü oturtmak adına bu yıl 300 çocuğumuzu bayramlık alarak sevindirdik. Bağışçılarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.
Geleneksel olarak her yaz düzenlediğimiz kaynaşma pikniğimizle de tüm bölgelerimizden kadınlarımızın ve genç kızlarımızın bir araya gelmesi, ihtiyaç sahibi ailelerimizle bağışçılarımızın buluşması amaçlanmıştır. Ve yine Geleneksel kahvaltı organizasyonumuzla derneğimize gelir elde etmekle beraber nezih bir ortamda eğlence programları ve konuşmacılar eşliğinde kahvaltı keyfi sunuyoruz.
Yine önümüzdeki Mayıs ayının 18’inde düzenleyeceğimiz kahvaltı ve tarihini bilahare ilan edeceğimiz piknik organizasyonumuz ve 30 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştireceğimiz geleneksel yıllık kermesimize katkı ve katılımlarınızı bu yılda bekliyoruz. Kahvaltı ve piknik organizasyonlarının biletlerini ve detaylı bilgiyi Zehra Ana Derneğinden temin edebilirsiniz.
Evet, faaliyetlerimizi sıraladıktan ve duyurumuzu da yaptıktan sonra bizim için son derece önem arz eden infak etmenin faydaları konusuna kısaca bir değinmekte yarar görüyorum.


Dünyanın her yerinde, insani değerlerin yitirilip gelir dengesizliklerinin hüküm sürdüğü günümüzde unutulmuş mağdur ve muhtaç bırakılmış kimselere ulaşabilmek, onların maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması, hatırlanması çok önemli bir vicdanî ve ilahi zorunluluk ve görevdir. İnfak etmek bir toplumun huzuru için zaruret arz etmektedir.  Zira Allah u Teâlâ Kuran ı Kerimde şöyle buyuruyor; "Onlar ki, mallarını gece, gündüz; gizli ve açık infak ederler. Artık bunların ödülleri Rableri katındadır, onlar için korku yoktur, onlar mahzunda olmayacaklardır." (Bakara Suresi,274)’’
Fakirlerin elinden tutmak o kadar önemlidir ki, doyurmak ve bir aileyi dilenmekten kurtararak haysiyetini korumak Kâbe’yi yetmiş defa tavaf etmekten daha üstün sayılmıştır.

İslam dininde zekât, sadaka ve infaklar gereği şekilde yerine getirilecek olursa toplumda hiçbir fakir ve muhtaç kalmaz. Emniyet ve güven dolu bir dünya ve medeniyet oluşur.

Bu bağlamda Zehra Ana YDD  olarak bizlerde; Güvensizliğin kol gezdiği  günümüz  dünyasında  istismara müsait olan yardımlaşma konusunda, hayırsever insanımızla, yardıma muhtaç insanımızı buluşturma, veren el ile alan el arasında  güvenilir bir köprü olup, yapmış olduğunuz bağışlarınızı  titizlikle tespit edilen ihtiyaç sahibi, mahrum ve mazlum insanlara güvenle ulaştırmaya  gayret ediyoruz.

Zehra ana yardımlaşma ve dayanışma derneği çatısı altında ki; Gönüllü ev hanımlarının bu samimi çabaları, çevremizdeki hayırsever insanımızın ve Siz değerli Ehlibeyt dostlarının büyük teveccühüne ve güvenine mazhar oldu. Sizlerin belki de imkânlarınızı zorlayarak verdiğiniz yardımlarınızı gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.
Sizlerin değerli katkısıyla doyurduk, giydirdik, okuttuk,  sevindirdik. Halka Hizmet Hakka Hizmettir Anlayışıyla Sevgili Peygamber’imizin ’’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’’ Düsturunun gereğini sizlerin katkılarıyla yerine getirdik. Bizlere güç ve çalışma azmi veren en önemli sermayemiz; sizlerin bizlere duyduğu güvendir. Bunu kaybetmekten Allah’a sığınıyoruz.
Bizler de kimi temsil ettiğimizin bilincinde olarak sizlerin güvenine layık olmaya gayret ediyoruz.

Tekrar vurguluyorum! Zehra ana sizin kurumunuzdur. Bizler ise bu yolda gönüllü hizmetçileriz. Şimdiye kadar bize güvendiniz, desteklediniz. Bundan sonra da bizi desteklemenizi, denetlemenizi, sorgulamanızı ve derneğimizi sahiplenmenizi bekliyoruz.

Sizleri sıkmadan bir konuya daha değinmek istiyorum. Biliyorsunuz ki İçinde bulunduğumuz şu günlerde toplumumuzun her zamankinden daha fazla, birliğe, beraberliğe, birlikte hareket etmeye ve ortak akla ihtiyacı vardır. Genelde İslam dünyasında ve özelde ülkemizde ve camiamızda Müslümanları bölmek adına etnik ve mezhep çatışmaları insanları kutuplaştırmalar söz konusuyken Vahdete genelde ve özelde daha sıkı sarılmalıyız.

Bu noktada birliği ve beraberliği tesis edecek ve pekiştirecek en önemli rol biz kadınlara düşüyor. Dikkat ederseniz Tarihte; toplumlara yön verenin arka planda ya da direkt olarak kadın gücü olduğunu görmekteyiz. Şüphesiz ki Yüce Rabbimiz bize aldığımız her nefesin hesabını soracaktır. Hesabın ağır olmaması ve vebal altında kalmamak için toplumun birlik ve beraberliğini korumada üzerimize düşeni yapmalı, sonradan duyulacak pişmanlığın fayda vermeyeceğinin bilincinde olmalıyız. Allah birliğimizi bozmasın ve bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin.

Sözlerimin sonunda bu salonu programımıza sunan K.Çekmece belediyesi ve İfa spor’a, derneğimiz bünyesinde fedakârca çalışan ve programımıza emeğiyle katkı yapan  tüm üyelerimize özellikle Kasım Nas  Beyefendi’ye,  muhasebecimiz Sn. Nevruz Ali Ünlü, bizi destekleyen esnafımıza,  program ve çekilişimizin sponsorlarına ve Bizden teknik desteğini esirgemeyen Zeynebiye TV ekibine teşekkür ediyorum. Bizimle ilgili gelişmeleri yeni yüzüyle hizmetinize sunduğumuz internet sitemiz Zehra ana. Org’dan ve yine Zeynebiye. Com’dan takip edebilir, bu programın tekrarını da Zeynebiye TV’den izleyebilirsiniz.
Bundan sonra da yine hep beraber daha hayırlı işlere vesile olmak Hz. Zehra’nın güzel adı ile başlattığımız bu yardım ve iyilik hareketinin bütün dünyayı sarması umut ve temennisiyle; Öncelikle yaptığınız bağışların en uygun şekilde ve en uygun yerlere harcanması noktasında azami dikkat gösterdiğimizi belirtmek isterim. Verdiğiniz bağışlarla eğitim alanında maddi imkânlardan yoksun ve seçkin 100 öğrenciye burs vermekteyiz. Katkı yapan her kese buradan teşekkür ediyorum.   

Bildiğiniz üzere bölgemizde kayıt dışı yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimizin çocuklarının eğitim hakkından mahrum olmaları toplumumuzun kanayan bir yarasıydı. Bu yaraya bir nebzede olsa merhem olabilmek adına;

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak;  ülkemize göç eden Azerbaycanlı ailelerin çocuklarının başta eğitim olmak üzere, sosyal yaşam mahrumiyetleri karşısında  kayıtsız kalmayarak bu çocukların milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanperver, ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak topluma kazandırılması için çok yönlü bir projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Açmış olduğumuz Azerbaycan Okulumuzda,  Azerbaycanlı öğrencilerimiz 21 Ekim itibariyle 2013-2014 yılı eğitim-öğretim dönemine, Azerbaycan müfredatlarıyla ve Azerbaycanlı ve diplomalı öğretmenlerle başlamışlardır.
Desteğinizle hayata geçirdiğimiz bu projeyi daha ileriye götürmek ve daha fazla çocuğa ulaşmak yine sizlerin maddi ve manevi yardımlarınızla mümkün olacaktır.
Bu arada bayanlara yönelik açtığımız Zehra Ana ilim irfan merkezi de geçtiğimiz sömestr tatilinde Fars, Arap dilleri ve Kuran kurslarından ilk mezunlarını verdi.
Caferi Âlimler Birliği’nin katkılarıyla hazırlanmış olan sertifikalarını düzenlediğimiz mezuniyet töreninde teslim alan kursiyerlerimizin mutluluğu gerçekten görülmeye değerdi.

Ayrıca, Zehra Ana Derneğimizin gönüllülerden oluşan yönetim kadrosunu ve üyelerini biraz daha genişleterek hedeflerimiz doğrultusunda çıtamızı yükseltmenin mutluluğu içerisindeyiz. Kadromuzun büyümesiyle paralellik arz eden insani yardım ve kültürel faaliyet alanımız da hayli genişlemiştir.
Doğu’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de daha iyi daha hızlı hizmet götürebilmek amacıyla Iğdır Tuzluca şubemizi yıl içerisinde resmen faaliyete geçirmenin huzuru içerisindeyiz. Büyüme yolunda atılan bu somut adımlarda şüphesiz destekçilerimizin payı inkâr edilemez.

Yine her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediğimiz; ‘’bir çocuğu da sen sevindir ‘’kampanyamızla çocuklarımızı sevindirmek ve infak kültürünü oturtmak adına bu yıl 300 çocuğumuzu bayramlık alarak sevindirdik. Bağışçılarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.
Geleneksel olarak her yaz düzenlediğimiz kaynaşma pikniğimizle de tüm bölgelerimizden kadınlarımızın ve genç kızlarımızın bir araya gelmesi, ihtiyaç sahibi ailelerimizle bağışçılarımızın buluşması amaçlanmıştır. Ve yine Geleneksel kahvaltı organizasyonumuzla derneğimize gelir elde etmekle beraber nezih bir ortamda eğlence programları ve konuşmacılar eşliğinde kahvaltı keyfi sunuyoruz.
Yine önümüzdeki Mayıs ayının 18’inde düzenleyeceğimiz kahvaltı ve tarihini bilahare ilan edeceğimiz piknik organizasyonumuz ve 30 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştireceğimiz geleneksel yıllık kermesimize katkı ve katılımlarınızı bu yılda bekliyoruz. Kahvaltı ve piknik organizasyonlarının biletlerini ve detaylı bilgiyi Zehra Ana Derneğinden temin edebilirsiniz.
Evet, faaliyetlerimizi sıraladıktan ve duyurumuzu da yaptıktan sonra bizim için son derece önem arz eden infak etmenin faydaları konusuna kısaca bir değinmekte yarar görüyorum.

Dünyanın her yerinde, insani değerlerin yitirilip gelir dengesizliklerinin hüküm sürdüğü günümüzde unutulmuş mağdur ve muhtaç bırakılmış kimselere ulaşabilmek, onların maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması, hatırlanması çok önemli bir vicdanî ve ilahi zorunluluk ve görevdir. İnfak etmek bir toplumun huzuru için zaruret arz etmektedir.  Zira Allah u Teâlâ Kuran ı Kerimde şöyle buyuruyor; "Onlar ki, mallarını gece, gündüz; gizli ve açık infak ederler. Artık bunların ödülleri Rableri katındadır, onlar için korku yoktur, onlar mahzunda olmayacaklardır." (Bakara Suresi,274)’’
Fakirlerin elinden tutmak o kadar önemlidir ki, doyurmak ve bir aileyi dilenmekten kurtararak haysiyetini korumak Kâbe’yi yetmiş defa tavaf etmekten daha üstün sayılmıştır.

İslam dininde zekât, sadaka ve infaklar gereği şekilde yerine getirilecek olursa toplumda hiçbir fakir ve muhtaç kalmaz. Emniyet ve güven dolu bir dünya ve medeniyet oluşur.

Bu bağlamda Zehra Ana YDD  olarak bizlerde; Güvensizliğin kol gezdiği  günümüz  dünyasında  istismara müsait olan yardımlaşma konusunda, hayırsever insanımızla, yardıma muhtaç insanımızı buluşturma, veren el ile alan el arasında  güvenilir bir köprü olup, yapmış olduğunuz bağışlarınızı  titizlikle tespit edilen ihtiyaç sahibi, mahrum ve mazlum insanlara güvenle ulaştırmaya  gayret ediyoruz.
Zehra ana yardımlaşma ve dayanışma derneği çatısı altında ki; Gönüllü ev hanımlarının bu samimi çabaları, çevremizdeki hayırsever insanımızın ve Siz değerli Ehlibeyt dostlarının büyük teveccühüne ve güvenine mazhar oldu. Sizlerin belki de imkânlarınızı zorlayarak verdiğiniz yardımlarınızı gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.
Sizlerin değerli katkısıyla doyurduk, giydirdik, okuttuk,  sevindirdik. Halka Hizmet Hakka Hizmettir Anlayışıyla Sevgili Peygamber’imizin ’’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’’ Düsturunun gereğini sizlerin katkılarıyla yerine getirdik. Bizlere güç ve çalışma azmi veren en önemli sermayemiz; sizlerin bizlere duyduğu güvendir. Bunu kaybetmekten Allah’a sığınıyoruz.
Bizler de kimi temsil ettiğimizin bilincinde olarak sizlerin güvenine layık olmaya gayret ediyoruz.

Tekrar vurguluyorum! Zehra ana sizin kurumunuzdur. Bizler ise bu yolda gönüllü hizmetçileriz. Şimdiye kadar bize güvendiniz, desteklediniz. Bundan sonra da bizi desteklemenizi, denetlemenizi, sorgulamanızı ve derneğimizi sahiplenmenizi bekliyoruz.

Sizleri sıkmadan bir konuya daha değinmek istiyorum. Biliyorsunuz ki İçinde bulunduğumuz şu günlerde toplumumuzun her zamankinden daha fazla, birliğe, beraberliğe, birlikte hareket etmeye ve ortak akla ihtiyacı vardır. Genelde İslam dünyasında ve özelde ülkemizde ve camiamızda Müslümanları bölmek adına etnik ve mezhep çatışmaları insanları kutuplaştırmalar söz konusuyken Vahdete genelde ve özelde daha sıkı sarılmalıyız.

Bu noktada birliği ve beraberliği tesis edecek ve pekiştirecek en önemli rol biz kadınlara düşüyor. Dikkat ederseniz Tarihte; toplumlara yön verenin arka planda ya da direkt olarak kadın gücü olduğunu görmekteyiz. Şüphesiz ki Yüce Rabbimiz bize aldığımız her nefesin hesabını soracaktır. Hesabın ağır olmaması ve vebal altında kalmamak için toplumun birlik ve beraberliğini korumada üzerimize düşeni yapmalı, sonradan duyulacak pişmanlığın fayda vermeyeceğinin bilincinde olmalıyız. Allah birliğimizi bozmasın ve bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin.

Sözlerimin sonunda bu salonu programımıza sunan K.Çekmece belediyesi ve İfa spor’a, derneğimiz bünyesinde fedakârca çalışan ve programımıza emeğiyle katkı yapan  tüm üyelerimize özellikle Kasım Nas  Beyefendi’ye,  muhasebecimiz Sn. Nevruz Ali Ünlü, bizi destekleyen esnafımıza,  program ve çekilişimizin sponsorlarına ve Bizden teknik desteğini esirgemeyen Zeynebiye TV ekibine teşekkür ediyorum. Bizimle ilgili gelişmeleri yeni yüzüyle hizmetinize sunduğumuz internet sitemiz Zehra ana. Org’dan ve yine Zeynebiye. Com’dan takip edebilir, bu programın tekrarını da Zeynebiye TV’den izleyebilirsiniz.
Bundan sonra da yine hep beraber daha hayırlı işlere vesile olmak Hz. Zehra’nın güzel adı ile başlattığımız bu yardım ve iyilik hareketinin bütün dünyayı sarması umut ve temennisiyle; hepinize saygı ve selamlar sunuyorum dedi.

Tanıtım filminin ardından sahneye davet edilen Zehra Ana Çocuk Korosu, salonda coşkulu anlar yaşattı.

Koronun ardından Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Ş. Hasan Karabulut kürsüye davet edildi. Karabulut, Hz. Fatıma (sa)'nın faziletlerinden bahsederek, bütün kadınların O'nu örnek alması ve O'nun yaşantısını kendi hayatlarına uygulamaları gerektiğini söyledi.

Karabulut'un ardından kürsüye davet edilen Cem Vakfı Alevi Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, İslam'ın Hz. Fatıma (sa)'ya verdiği önemden bahsederek, günümüzde kadınlara yapılanın haksızlık olduğunu belirtti.

Zakir Volkan Yılmazer'in Ehlibeyt'in zikredildiği deyiş ve nefeslerinin ardından kürsüye İslami Aktivist Merziye Haşimi davet edildi.
İslam diniyle ve Caferilik inancıyla nasıl tanıştığını anlatarak başladığı konuşması büyük ilgiyle dinlenen Haşimi, "Fatıma’tuz Zehra’nın hayatından söz etmek, eski bir hikaye anlatmak değil, bugün nasıl yaşamamız gerektiğini gösteren bir örnektir. Fatıma’tuz Zehra bize sevgiyi öğretti. O bize Allah'ı nasıl sevmemiz gerektiğini öğretti. O, bir evlat anne babayı nasıl sever, bir kadın kocasını nasıl sever, bir anne çocuklarını nasıl sever, bize öğretti." dedi.

Haşimi'nin ardından kürsüye davet edilen Tahran Milletvekili Lale İftihari, Hz. Fatıma (sa)'nın hayatından alınması gereken büyük dersler olduğunu, günümüz kadınlarının bir meta olarak görüldüğünü, oysa İslam'ın kadına büyük değer verdiğini söyledi.

Program, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün konuşmasıyla devam etti. Özgündüz, son dönemlerde Şia aleyhine yazılan yazılara değinerek, Şia'ya laf edenlerin, önce kendi kusurlarını örtmesi gerektiğini söyledi. "Evi camdan olan, başkasının evine taş atmaz" atasözünü hatırlatan Özgündüz, birçok kitapta yazılanlar söylemeye bile haya ettiğini söyledi. Daha sonra İfa Spor Kulübü'nün başarısını tebrik eden Özgündüz, Muhammed Fuzulü Gösteri Merkezi'nin geçmişini anlattı. Mafyadan, kendi hemşerilerinden ve hatta devletten bile o alanın nasıl ve ne şartlarda korunduğunu anlatan Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e hitap ederek, yapılan protokolün biraz daha genişletilmesini ve İfa Spor Kulübü'nün profesyonel lige çıkması için destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Fetullah Badem Tasavvuf Ekibi'nin sahnelediği semazen gösterisi ve ilahilerle devam eden program, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in konuşmasıyla devam etti.
Karadeniz, kendi kızının da doğum günü olduğunu ve adının Zehra olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, başka programları olmasına rağmen bu programa ayrı bir önem verdiğini ve burada olmayı çok istediğini söyledi. Dünya Müslümanlarının mutluluğunun, Fatma’nın izinden gitmek olduğunu belirten Karadeniz, O'nun kokusundan mahrum olunmadan sürdürülen bir hayatın âb-ı hayat olduğunu söyledi.

Ardından yapılan çekilişlerle 9 kişi Meşhed, Kerbela ve Umre ziyareti kazanırken, onlarca kişiye de çeyrek altın hediye edildi.

Törene Başbakan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez,TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İstanbul Valisi H. Avni Mutlu, İBBB Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı M.Tefik Göksu da birer kutlama mesajı genderdi.

http://www.caferider.com.tr/hz--fatima-ve-dmk-gunu-halkali-da-coskuyla-kutlandi_h11540.html