28-04-2014 tarihinde eklendi
Türkiye'deki Iraklılar sandık başında
İstanbul ve Ankara'da oy kullanıyorlar

Irak'ta halkı 30 Nisan'da sandık başına giderek, ülkeyi 4 yıllığına yönetecek yeni hükümeti belirleyecek. Ülke dışındaki Iraklılar ise oy vermeye başladı.

İki gün sürecek olan ülke dışında yaşayan Iraklıların oy kullanma işlemi pazar saat 08:00 itibarı ile başladı. Türkiye’de; Ankara’da bir, İstanbul’da da üç olmak üzere dört ayrı seçim merkezi kuruldu. Türkiye’de oy kullanan Iraklıların büyük bir çoğunluğunu Türkmenler oluşturuyor.

İstanbul Avrupa yakasında Fatih ve Şişli, Anadolu yakasında ise Moda’da seçim merkezlerine ilgi yoğundu. Irak’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan El Suvadi oyunu Fatih’teki seçim merkezinde kullandı.

21 milyon 400 bin seçmenin, 30 Nisan Çarşamba günü, Saddam rejiminin devrilmesinden sonra üçüncü kez parlamento seçimleri için sandık başına gideceği Irak'ta güvenlik önlemleri de üst düzeyde. Özellikle başkent Bağdat’ın kuzeyindeki Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekiyor.

Son anketlere göre üçüncü dönem başbakanlık için yarışacak Irak Başbakanı Nuri Maliki’nin başında olduğu Hukuk Devleti Koalisyonu seçimin favorisi.

 

http://www.caferider.com.tr/turkiye-deki-iraklilar-sandik-basinda_h11573.html