29-04-2014 tarihinde eklendi
İran'dan Suriye açıklaması
Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli bir adım

 İran Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Murdiya Afham; Suriye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olmasının dünyanın tüm halklarının olduğu gibi Suriye halkının da meşru ve doğal hakkı olduğunu vurgularken uluslar arası toplumu Suriye halkının bu hakkına saygı duymasına çağırdı.

Düzenlediği basın toplantısında Afham; Suriye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gayet önemli bir süreç olduğunu ifade etti. Bu sürecin Suriye'de kan ve şiddete son vermekle birlikte krizi sonlandırmaya işaret teşkil edebileceğini belirten Afham; Suriye'deki krizin siyasi çözümüne ülkesinin desteğini yineledi.

Öte yandan Suriye'de Cumhurbaşkanı aday sayısı 11 oldu

  Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad el Lahham meclisin bugün Yüksek Anayasa Mahkemesinden cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık için 4 başvuru aldığını ilan etti.

Halk Meclisinin düzenlediği oturumda Lahham Yüksek Anayasa Mahkemesinin meclise Muhammed oğlu 1973 Homs doğumlu Ali Vennüs, Muhammed Vecih kızı 1962 Şam doğumlu Azza el Hallak, Salih oğlu 1967 İdlib kırsalı doğumlu Talii Nasır ve Mihail oğlu 1963 Kunaytra kırsalı doğumlu Semih Musa’nın cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık başvurularında bulunduklarını bildirdiğini belirtti.

 

http://www.caferider.com.tr/iran-dan-suriye-aciklamasi_h11579.html