07-05-2014 tarihinde eklendi
ABD tüm dünyada askeri varlığını arttırmayı planlıyor
Müttefikleriyle savunma işbirliği

 ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in bildirdiğine göre, Pentagon silahlı kuvvetlerin ve onların finansmanının azaltılmasına rağmen tüm dünyadaki askeri varlığını güçlendirmeyi ve müttefikleri ile savunma işbirliğini arttırmayı planlıyor.

Chicago Uluslararası İlişkiler Konseyi’nde bir konuşma yapan Hagel, “Bugün Amerikan askerleri yaklaşık 100 ülkede varlığını sürdürüyor. Bu tüm dünyada yaklaşık 400 bin kişiden oluşuyor. Bütçe tasarımız ve savunma stratejimiz silahlı kuvvetleri azaltmamıza rağmen bizim öylesine garnizona dönmemiz gerekmediğini açık bir şekilde gösteriyor. Biz müttefiklerimizin olanaklarını güçlendirmeye devam etmeli, yeni işbirlikleri oluşturmalı ve eskilerini güçlendirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Ona göre, şu an Asya-Pasifik Bölgesi’ne doğru odaklanılıyor, ancak diğerleri de önemlidir. ABD Savunma Bakanı Amerikan askerlerinin Filipinler, Singapur, Japonya ve Güney Kore’deki varlıklarını hatırlattı.

ABD ayrıca sadece NATO ile değil, aynı zamanda ASEAN ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi gibi kuruluşlarla da çok taraflı işbirliğini güçlendirmeyi düşünüyor.
 

http://www.caferider.com.tr/abd-tum-dunyada-askeri-varligini-arttirmayi-planliyor-_h11631.html