07-05-2014 tarihinde eklendi
İŞİD'den Ayetullah Sistani'ye tehdit
Irak'ı terk et

İsrail ve ABD’ye hizmet eden terör örgütü el Kaide uzantısı İŞİD Suriye ve Irak’ta kan dökmekle kalmıyor, şimdi de Irak’ın büyük dini mercii Ayetullah Sistani’ye yönelik suikast tehdidinde bulundu.

El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü Salı günü yaptığı açıklamada : " Şu anda, Irak'taki Şii dini lider Safevi neslinin temsilcisi olan Ali Sistani’nin Şiileri uyararak “Sistani Irak’ı terk etmezse kendisine suikast düzenleyecekleri tehdidinde bulundu.

Farsça yayınlanan Adyan haber sitesinin aktardığı bilgiye göre Necef-ül Eşref kentinde güvenlik önlemleri artırıldı. Ayetulluh Sistani’nin evinin bulunduğu bölgede de güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.  

Bölgede bir güvenlik yetkilisinin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı: " Bütün insanlar emin olsun ki Vehbilerin kirli elleri asla büyük dini lidere ulaşamayacaktır.”

Komşumuz Suriye'de İŞİD dâhil tüm sapkın gruplar, planlı olarak Irak’taki sivil halka ve güvenlik güçlerine karşı terörist saldırılar düzenlemektedirler.”

Öte yandan Irak İçişleri Bakanlığı, militanların Irak'ta açık bir savaş başlattığını ve özelde ülke içinde genelde ise Ortadoğu’yu bir kaosun için sürüklemek istediklerini belirterek, aşiretler tarafından da desteklenen Irak ordusunun Anbar eyaleti dahil ülkenin batı bölgelerinde, terör örgütleri İŞİD’de dahil El - Kaide bağlantılı militanlara yönelik, mücadelemiz sürecek diye konuştu. 
 

http://www.caferider.com.tr/--isid-den-ayetullah-sistani-ye-tehdit_h11633.html