16-05-2014 tarihinde eklendi
Büyükelçi Heysem Ebu Sait konuştu
Suriye Düşmanları’ Daha Fazla Kan ve Şiddet İçin Toplanıyor

 BEYRUT – Uluslararası Barış ve Güvenlik Parlamentosu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Büyükelçi Heysem Ebu Sait; ‘Suriye düşmanlarının’ Londra’da bir araya gelmelerinden amacın; cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasından caydırılması için Suriye hükümetine daha çok baskı uygulama kapsamında Suriye'de kan ve şiddeti tırmandırmayı belirtmek olduğunu vurguladı.

Ebu Sait bugün yayınladığı bildiride; Suriye'deki krizin ancak ve ancak Suriyelileri razı edecek kapsamlı siyasi çözümle mümkün olabileceğini ifade ederken, bunun da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tecelli olduğunu söyledi.

Suriye'de çifte standartlı politikanın artık kabul edilemez olduğunu belirten Ebu Sait; Batılı devletlerin terörle mücadelede gerçekten ciddi olmaları halinde tutumlarını bir taraftan yana belirlemeleri gerektiğini ifade etti.

Londra'da yapılacak görüşmelerin propagandasını yapanların Suriye'de daha fazla şiddet ve kana provokasyon yaptığına dikkat çeken Ebu Sait; Suriye'de silahlı terör gruplarına daha fazla silah ve finans temin etmenin çözümde pek bir işe yaramayacağını çok iyi bildiklerine dikkat çekti.

http://www.caferider.com.tr/buyukelci-heysem-ebu-sait-konustu_h11680.html