30-05-2014 tarihinde eklendi
İran'dan Suriye açıklaması


 TAHRAN – İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Suriye’deki siyasi sürecin bu ülkenin geleceğine özen gösteren siyasi parti ve grupların Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmalarını gerektirdiğini belirterek hali hazırdaki siyasi sürecin en nihayetinde Suriye halkının çıkarına akacağına işaret etti.

İran Haber Ajansı İRNA dün Başkent Cezayir’de Bağlantısız Ülkeler Hareketi 17. Bakanlar Konferansına katılan Zarif’ten naklen, Suriye halkının bu seçimler kanalıyla tutumunu ilan etmesi gerektiğini belirterek yurt dışında yaşayan vatandaşların oylarını kullandıklarını içerdeki vatandaşların katılmaları için de fırsatın verileceğine dikkat çekti.

Zarif, Suriye halkının geleceğini kararlaştırmaya azimli olduğunu dile getirerek bölge gelişmelerinde dış müdahalelerin yapılmamasına çağrı yaptı.

Zarif, radikalciliğin Nijerya, Suriye ve Irak’taki olaylar arasındaki ortak nokta olduğuna işaret ederek bu tehlikeyle mücadele için herkesi bir olmaya ve dikkatli olmaya çağırdı.

Bakanlar Konferansı Suriye’nin de katılımıyla Cezayir’in Başkenti Cezayir’de “Barış ve Refah İçin Dayanışmayı Pekiştirmek” başlığı altında 26 Mayısta açılmıştı.

Konferans, 119 ülkeden oluşan Bağlantısız ülkeler, 17 gözlemci ülke ve gözlemci üyeler olan uluslar arası ve bölgesel 10 örgüt katılıyor.

http://www.caferider.com.tr/iran-dan-suriye-aciklamasi_h11739.html