09-06-2014 tarihinde eklendi
Hz. Abbas Camii İbadete açıldı
Törende birlik mesajları verildi

Marmaraereğlisi Yeniçiftlik'te  bulunan Hz.Abbas Cami'nin açılışı ve Kerbela sancaktarı Hz. Alemdar Abbas'ın doğum günü kutlaması geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılış ve kutlama töreni 08,06,2014  pazar günü gerçekleştirildi. Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, Cabir Kurucu Başkanı Hamit Turan, İstanbul  Milletvekili Ali  Özgündüz,  Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Fehmi Duman,Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürler, Chp ilçe Başkanı Hakan Turan, Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Başkanı ve Dedesi Sinan Boztepe, Cemevi dedeleri, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri,Marmaraereğlisi Belediye Meclis Üyeleri, Osmangazi Cami İmamı Hüseyin Kılıç, Yeniçiftlik ilçe müftüsü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Cabir alimlerinden H.Ş. Şirali Bayat'ın Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı.

Selamlama konuşması yapan Hz. Abbas Camii İmamı H.Ş. Ziya Gök : "Geçen bir yıl önce arsası belediye tarafından verilen Hz. Abbas Cami'nin inşaii kısmı 9 ay içerisinde tamamlandığını söyleyerek şöyle konuştu: 'Hz.Abbas Kerbela Şehitlerinin Doğum Günleri olan şu günlerde açılışı gerçekleştirmeye çalıştık.Camiin yapımı tamamen hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile oldu.Ayrıca Belediye Başkanımız İbrahim Uyan'a maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.Bizlerden desteğini eksik etmedi.Tüm personeli ve imkanları ile bizlerden  yardımlarını esirgemedi.''dedi.

Dernek Başkanı Süleyman İlter de maddi ve manevi katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Törende konuşan  Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürler, Ehlibeyt'in önemine vurgu yaparak birlik mesajları verdi. Gürler Hz. Abbas Camii'ne yardım yapamak istediğini de sözlerine ekledi.

Cabir Başkanı Hasan Karabulut ise Ehli Beyt'in Müslümanlar için ne anlama geldiğini Kur'an ve hadislerle açıklayarak, Ehli Beyt etrafında İslam dünyasının kenetlenmesinin önemine vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Törende, Ereğli Belediye Başkanı İbrahim Uyan bu anlamlı günde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, bölgedeki bütün camilere olduğu gibi Hz. Abbas Camii'ne de katkı sunmaya devam edeceğini söyledi.

Kutlama ve açılış töreninde, CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz de bir konuşma yaptı. Özgündüz, bu mabedin birlik ve beraberliğimize katkı sunacağını söyledi.

Çerkezköy Erenler Dergahı Başkanı ve Dedesi Sinan Boztepe İse Ehli Beytin zikredildiği yerde Allah'ın rahmeti olduğunu ifade ederek, birlik mesajı verdi.

Tören Zeynebiye Cami imamı ve Cabir Kurucu Başkanı H.Ş. Hamit Turan'ın dua ve yardım teşfikleriyle birlikte açılış törenine geçildi.



 Daha sonra dualar ve salavatlar eşliğinde kurban kesilerek , Hz Abbas Caminin açılışı protokol Üyeleri tarafından yapıldı. Tören verilen ihsan yemeği ve yapılan dualarla son buldu.

http://www.caferider.com.tr/hz--abbas-camii-ibadete-acildi_h11783.html