13-06-2014 tarihinde eklendi
Irak'ta Sünni'de Şii'de hedef alınmıştır


 Ayetullah Musevi Erdebili'nin Irak'taki vuku bulan olaylara ilişkin yayınladığı bildiri:

"Savunmasız aziz Irak halkına yönelik acımasız teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucu insanların öldürülmesi, yaralanması ve evsiz barksız bırakılması insan özgürlüğünü savunan her kalpte derin iz bırakmıştır. Irak'ta gerçekleşen ve izzetli Irak halkının iradesini ortaya koyduğu seçimin ardından boy gösteren saldırı ve kan dökme faaliyetleri, İslam ümmetinin düşmanları tarafından finanse edilen taş kalplilerin kendi menfaatleri için İslami Vahdeti feda etme teşebbüsüdür.

Dünyanın neresinde olursa olsun gerçekleşen terörist eylemler İslam dinince yasaklanmıştır. Teröristlere silah ve para yardımı yapan her ülke ve her grup, hem Şia hem de Ehlisünneti hedef almıştır.

Irak halkını tehdit eden terörizme karşı durmak, tüm Müslüman Kurumların vazifesidir. Basiret sahibi Müslümanlar bu cinayetlerin arkasında İslam düşmanları olduğunu biliyor. Ve saldırıların asıl hedefi, Müslümanlar arasında tefrika yaratmak ve kardeş kavgası çıkarmaktır.

Kana susamış teröristlere karşı Irak halkını korumak için bütün ülkeler ve İslami teşkilatlar harekete geçmelidir. Tüm Müslümanlardan beklentim uyanık olmaları ve düşmanın bu şerrinden kurtulmak için Allah'a dua etmeleridir. Kudret sahibi ve en güzel intikam alan Rabbimizden duamız; bu sorunun çözümü için Müslümanlara kendi nusretini göndermesidir.

http://www.caferider.com.tr/irak-ta-sunni-de-sii-de-hedef-alinmistir_h11806.html