20-06-2014 tarihinde eklendi
Bağdat güvendedir


 Irak’ın yakın müttefiklerinden biri şu açıklamada bulundu: Irak ordusu, başkente yönelik tehdidi derhal harekete geçerek etkisiz hale getirdi ve artık ABD’nin IŞİD’e yönelik hava saldırılarına gerek kalmamıştır.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve Irak Başbakanı Nuri Maliki’nin çok yakın müttefiki olan kişi şöyle konuştu: Amerika IŞİD militanlarının mevzilerini bombalamak istiyor. Fakat tehlike başkentin kulağının dibinden geçip gitti. Zira Irak ordusu düzenledikleri operasyonla Bağdat’ı hedef alan IŞİD militanlarını etkisiz hale getirdi. Dolayısıyla artık Amerika’nın hava saldırılarına gerek kalmadı. Amerikalılar Irak istihbaratını güçlendirecek bilgi toplama merkezi oluşturmuş. Ancak Amerikalı politikacıların dediğine göre bu merkezin IŞİD saldırılarını tespit noktasında işe yaramadığı görülmüştür.

Nuri Maliki hükümetinin üst düzey müttefiki olan bu şahsiyet sözlerini şöyle noktaladı: ABD Cumhurbaşkanı Barak Obama, Irak’a 300 askeri danışman gönderme önerisinde bulunmuş. Bu güzel bir öneri ve bunu destekleriz. Zira bu danışmanlar IŞİD’in geleceğe yönelik hedeflerini tespit etme noktasında önemli katkılar sağlayabilir ve hava saldırılarıyla IŞİD’i etkisiz hale getirmemize yardımcı olabilirler. Fakat şu anda Bağdat güvendedir.

http://www.caferider.com.tr/bagdat-guvendedir_h11835.html