26-06-2014 tarihinde eklendi
Irak ordu sözcüsü'nden önemli açıklamalar
Terör şebekelerine hizmet eden Tv kanallarına aldanmayın

  Irak ordusu sözcüsü general Kasım Ata, IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda en az 189 teröristin öldürüldüğünü bildirdi .Dün düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulanan Ata, teröristlere ait en az 40 aracın da imha edildiğini söyledi.



Bağdat'ın kuzeyinde yer alan Selahaddin kentine yönelik askeri operasyonların Beyci rafinerisinin teröristlerden geri alınması için yapıldığını belirten Ata, sözkonusu operasyonlarda 48 teröristin öldürüldüğünü söyledi. 

Ata, Irak ordusunun Samara kenti etrafına konuşlandığını ve Samerra komutanlık merkezinin koordinesiyle bölgeyi teröristlerden temizle operasyonlarının başladığını, Irak ordu güçlerinin Samerra'yı Bağdat'a bağlayan yolları kontrollerine geçirdiklerini belirterek, Bağdat ve Tağyir gibi uydu kanallarının haberlerinin yalan olduğunu ve bunların Irak gerçeklerini yansıtmadığını söyledi.

General Ata, Tağyir uydu kanalının ülke dışından yayın yaptığını ve tamamen Baas'a ait olduğunu söyledi.Öte yandan Irak terörizm ile mücadele kurumu yaptığı açıklamada, Irak savaş uçaklarının Tikrit'e düzenledikleri hava saldırısında Nakşibendi tugayları isimli terör örgütünün iki liderinin öldüğünü bildirdi.

http://www.caferider.com.tr/irak-ordu-sozcusu-nden-onemli-aciklamalar_h11866.html