07-07-2014 tarihinde eklendi
Irak Savunma Komitesi üyesi konuştu
ABD terörü destekliyor

 Irak ordusu, terör örgütlerine karşı mücadele yapmaya devam ediyor.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi üyesi  Hakim az-Zamili Rus radyosuna konuştu.

Zamili şunları söylüyor: Amerikalıların Irak’a varmalarından ve bunun ardından başlayan işgal döneminde hala çözüme kavuşamayan birçok problem meydana geldi. ABD, Irak askerlerinin eğitimi ile ordunun donanımına 1.4 milyar dolar ayırdı, F-16 uçaklarının sevkiyatı hakkında anlaşma bağlandı. Fakat sekiyatlar gecikiyor, Amerikalıların Irak ordusunu silahlandırma vaatları yerine getirilmiyor. Bunun yerine ABD, şimdi Irak ordusu ve Irak halkına karşı çıkan Suriye muhalefetini silahlandırıyor. Kaydetmek gerek ki, ABD sözüm ona bu muhalefetin IŞİD ve al-Kaide temsilcileri olduklarını çok iyi bilmesine rağmen, onlara yardım etmeye devam ediyor.



Amerika’nın bölgede kendi eylem planı var. ABD terörizme karşı koymak umurunda bile değil, amaçları farklıdır. Bu nedenle Amerika’dan ne silah, ne de orduya destek alamıyoruz.

Rusya ile olan ilişkilere gelince, ülkelerimiz arasında askeri-teknik alanda tarih açısından güvenilir işbirliği kurulmuştur. Rusya verdiği sözünü tutuyor, demin Irak’a birkaç adet savaş uçağı sevketti. Halihazırda Irak ordusunun kullandığı silahların büyük bir kısmını Rusya silahı oluşturuyor. Hava kuvvetlerimiz Suhoy, Mig ve başka Rus uçaklarıyla donatılmıştır. Rusya, silah sevkiyatına ilişkin kontratlarla ilgili yükümlülüklerini şaşmadan yerine getiriyor. Üstelik acil durumlarda, ön ödeme yapılmasını da talep etmiyor, çünkü Rusya anın aciliyetini çok iyi anlıyor.

Irak hükümeti, Rusya’nın bundan sonra da yapacağı yardımına büyük umutlar bağlıyor. Kendi tarafımızdan biz, Irak halkının ordudan yana olduğunu görüyoruz. Dıştan gönderilen haydut ile teröristleri yeneceğimizden eminiz.
 

http://www.caferider.com.tr/irak-savunma-komitesi-uyesi-konustu_h11947.html