21-07-2014 tarihinde eklendi
Nasrullah'tan Gazze açıklaması
Lübnan Hizbullahı Gazze Direnişi İle İşbirliğine Hazır

 Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, Gazze direnişinin dirayet ve iradesini övgüyle anarak, Lübnan Hizbullah'ının işgal rejimini mağlup etmek için Gazze direnişine destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.

El-Alem televizyonu bugün verdiği haberinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, Hamas lideri Halid Meşal'i arayarak, Hizbullah'ın Gazze direnişinin yanında olduğunu ve düşman'ın mağlubiyeti için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söylediğini bildirdi.

Bu habere göre Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hamas lideri Halid Meşal ve İslami Cihad lideri Ramazan Abdullah Şallah ile görüştü.

Meşal'le yaptığı telefon görüşmesinde, Hizbullah olarak Filistin direnişini tüm kalpleriyle desteklediklerini söyleyen Nasrallah, Lübnan direnişinin de Gazze'nin yanında olduğunu ve siyonit düşman karşısında tüm direniş gruplarının tek bir safta yer alması, birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti.

Nasrallah, Hamas'ın şu andaki savaşı bitirmek için öne sürdüğü haklı taleplerin de arkasında olduklarını kaydetti.

Meşal de karşılık olarak, Filistin direnişinin sabredeceğini ve Temmuz ayında ikinci zaferi kazanacaklarını söyledi.

Hizbullah lideri ayrıca, İslami Cihad lideri Ramazan Abdullah Şallah'la da görüşerek, kendi örgütünün ve Lübnan'daki İslami direnişin, Gazze direnişinin arkasında olduğunu belirtti.

http://www.caferider.com.tr/nasrullah-tan-gazze-aciklamasi_h12054.html