11-08-2014 tarihinde eklendi
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz:
TBMM Meclisi Genel Kurul görüşmeleri sırasında 60 AKP’li milletvekilinin saldırısına uğrayan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’a Şeyh Selahattin Özgündüz destek verdi. Özgündüz “60 kişiyle 1 kişiye saldırmak ancak IŞİD yanlılarına yakışır” dedi.

 
 
TBMM Meclisi Genel Kurul görüşmeleri sırasında 60 AKP’li milletvekilinin saldırısına uğrayan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’a Şeyh Selahattin Özgündüz destek verdi. Özgündüz “60 kişiyle 1 kişiye saldırmak ancak IŞİD yanlılarına yakışır” dedi.
  
 Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul Görüşmeleri esnasında 60 kişilik AKP Milletvekillerinin saldırısına uğrayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan'a Şeyh Selahattin Özgündüz destek verdi.
 
İstanbul Zeynebiye Camisinde kılınan cuma namazının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özgündüz "Türkiye Büyük Millet Meclisinde Iğdır'dan ve İstanbul'dan birer temsilcimiz var. Gerçi birilerinin sayesinde Iğdır'ın demokratik yapısı bozuldu gitti. Bunun neticesinde ülke geneli nasıl bir zarar görecek. Ben bu konuyu ilgili kişiye söylemiştim. İnşallah ülkem o zararı görmez" diye konuştu.
 
"Bu Nasıl Bir Zihniyettir?"
 
"550 Milletvekilinin içerisinde, bir milletvekilinin çoğunluk tarafından namertçe saldırıya uğrayarak darp edilmesi nasıl bir zihniyettir" diye soran Özgündüz "Neye tahammül edemediniz? (Sinan Oğan'ın) 'Türk devleti IŞİD'in elinde mazlum olan Türklere sahip çıksın' sözüne niye tahammül gösteremiyorsunuz? IŞİD sizin için niye bu kadar mukaddestir? Orada Türklerin namusuna geçiyor, orada Türkleri katlediyor birisi de ona sahip çıkınca 60 kişiyle nasıl saldırabiliyorsun." şeklinde konuştu.
 
"Meclis Kabadayılık Yeri Değildir"
 
Oğan'ın Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmadan örnekler veren Özgündüz "Meclis Hovardalık yeri midir? Kabadayılık yeri midir? İşte son getirdiğiniz durum bu! İftihar edin, tarihinize yazın! Orada bir milletvekili 'Türkler eziliyor, katlediliyor' dediği için saldırıya uğruyor, darp ediliyor. Ben Milletvekilimiz Sinan Oğan'a yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum, lanetliyorum! O yumruklar, atanların kendi yüzünde patlasın. o kabadayılıklar fazla yürümez, bunlar halkımızın gönlüne yazılıyor. Dokunulmazlık zırhının arkasına gizlenip 60 kişiyle 1 kişiye saldırmak ancak IŞİD yanlılarına yakışır. Böyle kabadayılıklarla olmaz. Herkes akıllı olsun!" dedi.
 
TBMM Genel Kurulu’nda, IŞİD’le ilgili araştırma komisyonu kurulması için görüşmeler devam ederken söz alan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Irak’ta yaşayan Türkmenlerin zorluklarını dile getirdi ‘Neden sahip çıkılmıyor’ diye sordu.
 
Ardından MHP’li Sinan Oğan 60 kişilik AKP’li milletvekilinin saldırısına uğradı.
 
Oğan uğradığı saldırıyı twitter hesabından şu ifadelerle duyurmuştu:
 
“TBMM'de Türkmenlere neden sahip çıkmıyor hükümet diye sorunca AK itlerin saldırısına uğradık.”
 
“Şu an TBMM sıralarında 4 kişiyiz. Karşıya 120 kişi birikti. Ama Bozkurtun karşısına çıkmak cesaret ister.”
 
“Bunlar Bir kişiye beş kişi bile gelemiyorlar. 60 kişi birden bana saldırdı. Ama cevaplarını aldılar.”
 
“Evelallah TBMM'de Türk milletinin hakkını savunuyoruz. Karşımızdaki AK itlerin sayısının kaç olduğu önemli değil.”
 
4 Partiden ‘Şiddete Hayır’ Mesajı
 
TBMM’de yaşanan kavganın ardından, 4 parti, ‘şiddete hayır’ mesajı üzerinde anlaştı. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekillerinin üzerinde uzlaştığı metinde, TBMM'deki kavgalardan duyulan üzüntü vurgulandı. Şiddetin tasvip edilmediği belirtildi. “Meclis'in onur ve saygınlığına yakışmayan bu davranışlar bizleri üzmüştür” denildi.
http://www.caferider.com.tr/turkiye-caferileri-lideri-selahattin-ozgunduz-_h12204.html