13-08-2014 tarihinde eklendi
Türkiye'den İbadi'ye tebrik
Irak Ulusal Şii İttifakı'nın adayı, Meclis Başkan Yardımcısı Haydar İbadi'nin hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan da tebrik mesajı geldi.

 
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un yeni hükümeti kurmak üzere İbadi’yi görevlendirmesinin önemli ve olumlu bir gelişme olduğu vurgulandı.
 
Açıklamada, Irak’ta yaşanan güvenlik krizinin çözümünde siyasi sürecin aksatılmaması gerektiğinin altı çizildi ve İbadi’ye yeni görevinde başarılar dilendi.
 
Hükümetin hızlı şekilde,  toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir anlayışla kurulmasının bölgenin tamamını olumsuz yönde etkileyen krizin aşılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.
 
Bakanlık, tüm Iraklı siyasi liderlere uzlaşı içinde hareket etmeleri ve yeni hükümete destek vermeleri hususunda çağrıda bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
“Türkiye bu süreçte, geçmişte olduğu gibi Irak halkının ve demokratik güçlerin yanında yer alacak; siyasi sürecin aksamadan ilerletilmesine destek verecektir. Irak hükümetinin kurulmasını takiben, ikili ilişkilerimizi halklarımız arasındaki tarihi dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağlarına yakışır şekilde güçlendirerek, bölgemize örnek teşkil edecek bir seviyeye getirmeyi arzu ediyoruz."
 
A A
http://www.caferider.com.tr/turkiye-den-ibadi-ye-tebrik_h12231.html