05-09-2014 tarihinde eklendi
Şabani:Terörle mücadelede Batı dürüst olmalıdır
Filistin vurgusu


 ŞAM – Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı ve Suriye Uluslararası Kudüs Kurumu Sekreterlik Konseyi Başkanı Büseyna Şaban Arapların girişim, direniş ve fiil sahibi olmaları gerektiğini belirtti.

Suriye Uluslararası Kudüs Kurumunun Aksa Mescidinin siyonist İsrail tarafından yakılmasının 45. Yıldönümü münasebetiyle ‘Kutsallıklara Karşı Savaş, Terörün Bir Başka Yüzüdür’ sloganı altında bugün Şam’da düzenlediği forumda konuşan Şaban İsrail’in son olarak Gazze Kesimine karşı açtığı savaştan hedefinin; Arap kimliği ve uygarlığını silmekle birlikte siyonist kimlikle değiştirmek, Arap İsrail çatışmasını siyonistlerin lehine sonlandırmak olduğunu ifade etti.

Şaban; “Batılı devletler ‘Irak ve Şam Devleti IŞİD’ ile temsil olan terörle mücadelede gerçekten ciddi olsalardı, bu terörün üstünde duracağı bir mekan bulması mümkün olmazdı. Aynı zamanda günümüzde Suriye ve Irak’ta görmekte olduğumuz oldukça çirkef cinayetleri de görmezdik..” ifadesini kullandı.

Batılıların terörle mücadelede teorik ve pratik olarak ciddi ve dürüst olması gerektiğini belirten Şaban; ayrıca Suriye ve Irakta insan yaşamının kendi ülkelerindeki insan yaşamına eşit olduğunu hissetmeleri gerektiğini ifade etti.

Şaban Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad’ın, olayların sarsamayacağı milli bağlılığındaki kararlılığını ifade ettiğine dikkat çekerken direniş ve Filistin davasına tutunmada herkes için örnek teşkil ettiğini söyledi.

Şaban Aksa Mescidinin 45 yıl önce yakılma yıldönümünü bugün Şam’da anmanın Kudüs ve Filistin’in bir zaferi olduğuna işaret etti.

http://www.caferider.com.tr/sabani-terorle-mucadelede-bati--durust-olmalidir_h12541.html