05-09-2014 tarihinde eklendi
'Rakı sofrasında konuşan adam lazım değil'


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yle başkanlık yarışına girdiği olağanüstü kurultayda konuştu. Kılıçdaroğlu, kendisinden önce konuşan diğer başkan adayı İnce'nin 'parti sağa kayıyor' eleştirisine yanıt verirken, Atatürkçülük eleştirileriyle ilgili de sert ifadeler kullandı.
CHP'de yeni genel başkanın seçileceği 18. Olağanüstü Kurultay, Ankara'da yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası muhalif kanattan gelen kurultay talebine yanıt veren ve Muharrem İnce'yle başkanlık yarışına giren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, delegelere seslendi.

Sözlerine "uzun uzun konuşmayacağım" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, "CHP için Atatürk'ü dışlayan, elitist, devleti yönetme kapasitesi olmayan, sağa kayan, çağdaş olmayan bir parti diyorlar" dedi ve şunları söyledi:

"4. BÜYÜK DEVRİME HAZIRLANIYORUZ"
Muharrem İnce'nin 'İkinci büyük devrimi yapacağız" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin 3 büyük devrimin altında imzası olduğunu belirterek bunları, "Cumhuriyeti kurmuştur, çok partili rejimi ve sosyal demokrasiyi getirmiştir" dedi ve "2. devrime değil 4. devrime hazırlanıyoruz. Bu da özgürlük ve demokrasi devrimidir" şeklinde konuştu.

"SAĞA KAYMA YOK"
"Sağa kaydı diyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbe hukukuna açıkça karşı çıkan partinin CHP olduğunu, seçim barajının kaldırılması, siyasal partiler yasasının değişmesi, özel yetkili mahkemelern kalkması için mücadele verdiklerini söyledi.

http://www.caferider.com.tr/-raki-sofrasinda-konusan-adam-lazim-degil-_h12547.html