06-09-2014 tarihinde eklendi
Ayetullah Sistani’den çağrı
Siyasi çıkar değil, ülke menfaati öncelenmeli

-          “Tüm gruplar, siyasi çıkarlara göre değil ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeli ve yeni hükümetin oluşumunda rol almalı”

BAĞDAT - Büyük Taklid mercii Ayetullah Seyyid Ali Hüseyin Sistani, Irak’ta yeni hükümetin teşkili konusunda bütün siyasi grupları göreve davet etti.

Ayetullah Sistani, konuya ilişkin mesajında, “Tüm gruplar, siyasi çıkarlara göre değil ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeli ve yeni hükümetin oluşumunda rol almalı” ifadesini kullandı.

Nuri El Maliki hükümetlerinin tecrübelerinden de yararlanılmasını isteyen Sistani, hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar İbadi’ye bu konuda yardımcı olunması gerektiğini de belirtmişti.

Ayetullah Sistani, Irak Meclisi’nden de 12 Haziran’da terör örgütü IŞİD tarafından saldırıya uğrayan Tikrit’teki “Spyker askeri üssü” olayını çok yönlü olarak araştırmasını istedi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin belirlenerek yargılanmalarını isteyen Sistani, olayın kurbanlarının yakınlarını da sabırlı ve metanetli olmaya davet etti.

Tekfirci IŞİD teröristleri, kısa süreliğine ele geçirdikleri üste yaptıkları katliamın görüntülerini yayımlamıştı.

Ülkede ve dünya kamuoyunda büyük yankı bulan olayın ardından harekete geçen Irak Ordusu, üssü teröristlerden temizlemişti.

http://www.caferider.com.tr/ayetullah-sistaniden-cagri_h12553.html