08-09-2014 tarihinde eklendi
Hz. İmam Rıza (as) doğum gününde anıldı
İmam Rıza aşıkları Şahintepe'de buluştu

  İmam Rıza Aşıkları, 8'inci İmamın doğum gününde Başakşehir Şahintepe'de buluştu ...

Viladet  programı, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut,CABİR alimleri, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Anma ve kutluma programı , CABİR alimlerinden, Hz. Ali Ekber Camii İmamı Resul Nur'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Rıza Camii İmamı Ş. Muhammed Karaduman hoş geldiniz konuşması yaptı.

Viladet programı, İmam Rıza Camii Gençlerinden Seccat Ali'nin İmam Rıza  şiiri ve İkitelli Hz. Ebu Talip Camii imamı H. Ş. Ali Salman'ın okuduğu ilahilerle devam etti.

Konuşmasına Ehli Beyt'e ve 12 İmama selam göndererek başlayan CABİR Başkanı Hasan Karabulut, "Bugün İmam Rıza'nın doğum günü olması hasebiyle güzel ve maneviyatlı bir gündür. Bu sebepten dolayı bütün İslam alemine tebrik arz ederim. Allah Ehli Beyt (a.s)'ın kendisi ile kulları arasında vasıta kılmıştır. İnsanlar, Rıza Makamına ancak İmam Rıza ile ulaşabilirler" dedi,

 Karabulut'un ardından Türkiye Caferileri Lideri  Selahattin Özgündüz'de bir konuştu. Günün önemine vurgu yapan Özgündüz, İmam Rıza'nın viladetini sebebiyle tüm İslam alemine tebrik arz etti.
Tarihte Ehli Beyt aşıklarının daima zulme maruz kaldıklarını dile getiren Özgündüz'ün gündeminde son günlerde Caferi camilerine karşı gerçekleştirilen saldırılar vardı.

Türklerin Ehli Beyt ile tanışmasında İmam Rıza'nın büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Özgündüz "Türk dünyası o günden ekilen bereket tohumu sayesinde her zaman Ehli Beyt sevdasıyla yoğrulmuştur. Çok şükür ki milyarlarca dolarlar harcamalarına rağmen tekfirci anlayış Türk dünyasında muvaffak olamıyor.

Onlarda halk nazarın menfur durumdalar. Bu duruma şükür etmemiz lazım. Umarım hükümetimiz de, gittikleri yere kan, bela, fitne götüren IŞİD'miş El kaide'siymiş, El Nusra'sıymış ve diğer terörist grupları bu bedbaht, eşkıya ruhlu anlayışın bu ülkede kökleşmesini önleyici tedbir alırlar.

Bu konuda Diyanet İşleri Başkanımızın da basiretli olduğunu düşünüyorum. Bu anlayışın, ülkemize girmesini arzulamadığını, hatta İslam dünyasından silinmesini arzuladığını biliyorum. Bu konuda biraz daha duyarlılık gösterip, Diyanet İşleri Başkanlığı kendi elindeki imkanı kullanarak gerekli adımları atmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

En son Büyükçekmece'de İmam Ali Cami'sine gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatan Özgündüz "Saldırı keyfiyeti itibarı ile ürkütücüdür. Çünkü camiden çıkan bir topluluğun böyle bir densizliği tevessül etmesi ve diyanete bağlı olan bu cami imam efendisinin de  bu iş de katkısı olmuş mudur? Tahriki, teşviki olmuş mudur? Bu konu da Diyanet İşleri Başkanımızın soruşturma başlatmasını bekliyoruz"  dedi.

Özgündüz, yapılan olayın vehametiyle birlikte, bir takım mollaların muhtarla kol kola girerek olayı temize çıkarma çabalarını da şiddetle kınayarak sözlerini sonlandırdı.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından Meşhed ziyareti çekilişini yapmak için Zeynebiye Camii İmamı Ş.Hamit Turan kürsüye geldi.
Program Esenyurt İmam Hasan Camii İmamı Turgut Beyhan'ın duasıyla son buldu.

http://www.caferider.com.tr/hz--imam-riza-as-dogum-gununde-anildi_h12556.html