08-09-2014 tarihinde eklendi
21.yüzyılın vebası 'Uluslararası terörizim'
Cinayetleri tüm dünyayı şoke ediyor

 Ellerinde binlerce masum kurbanın kanı var. Cinayetleriyle onlar tüm dünyayı şoke etti.

Özel servisler, ağlarını çözmeye ve masum insanların ölümünü önlemeye çalışıyor. Dünya kamuoyu güçlü, gaddar ve sinsi bir düşmanla yüzleşti. Adı, uluslararası terörizm.

Terörizm çoktan meydana geldi, fakat şimdiki yüzyılda benzeri olmayan ölçüler kazandı. Geçen yıl dünyada 9 küsür bin terör olayı gerçekleştirildi. Sözü edilen olaylarda hemen 19 bin kişi yaşamını yitirdi. En savunmasız ülkeler listesinde birinci sırayı Irak alıyor. Onu Afganistan, Pakistan, Somali ve Nijerya izliyor. Uzmanlar, her geçen yıl teröristlerin daha da gaddarlaştığını kaydediyor. Bununla birlikte teknik donanımları artıyor, organizasyonu geliştiriliyor.

Çağdaş teröristlerin özelliklerinden söz ederken, uzmanlar onların motivasyonuna işaret ediyor. 19.-20.yüzyıllarının başlarında onlar esas itibariyle siyasi amaçları güttüyse, şimdi insanları kitle korkutma için öldürüyor. Bu gibi ölçülerde faaliyet yapabilmeleri, finansal da içinde güçlü dış destek görmeksizin olanaksızdır. Bunun kanıt örneği, IŞİD gibi en gaddar ve amansız gruplardan birinin meydana gelmesi. Terör örgütlerine artık onlarca bin kişi kurban gitti. ABD kendilerine Suriye’de Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a karşı mücadelede destek oluyordu. Fakat şimdi bu örgütler Irak ve Libya’nın önemli bir kısmını ele geçirerek İsrail sınırlarına yaklaşıyor ve ABD’yi tehdit ediyor. Bu, teröristlerin “dost” ve “düşman” olarak ayrılmalarının yalnış olduğunu gösteriyor.
 

http://www.caferider.com.tr/21-yuzyilin-vebasi--uluslararasi-terorizim-_h12561.html