09-09-2014 tarihinde eklendi
İslam dinini Vehabilerden kurtarın
El-Ezher Üniversite Fıkh-ı Mukarin bölümü sorumlusundan önemli mesajlar

  El-Ezher Üniversitesi Fıkh-ı Mukarin Bölümü sorumlusu Şeyh Ahmet Mahmut Kerime Şiilik inancıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KUM- Mukaddes Kum kentine ziyaretlerde bulunan Kerime dün Ayetullah Mekarim Şirazi tarafından kabul edildi. Görüşmede düşüncelerini paylaşan Şeyh Mahmut şunları söyledi: "Bugüne kadar Şiilik hakkında yaptığım araştırmalarda hiçbir fenalıkla karşılaşmadım. Bu yüzden Şia mezhebine mensup olan insanlar hakkında kötü bir söz yazmadım ve söylemedim. Bizim onur duyduğumuz hususlardan biri, Resulullah’ın (s.a.a) kızının isminden esinlenerek üniversitemize “el-Ezher” ismini vermiş olmamızdır. Yine Hz. Zeyneb’in (s.a) kabrine komşuluk iftiharını taşımaktayız. Ayrıca İmam Hüseyin’in (a.s) mübarek başının defnedildiği yer olduğuna inandığımız bir makamın yanı başındayız." diyenŞeyh Mahmut,

Sözlerini şöyle sürdürdü: "El-Ezher üniversitesindeki fıkh-ı mukarin bölümünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve şöyle konuştu: El-Ezher üniversitesinde fıkıh dersleri üç aşamalıdır. Genel fıkıh, her mezhebin özel fıkhı ve fıkh-ı mukarin dediğimiz mukayeseli fıkıh dersi şeklinde dersler verilmektedir. Yani öğrencilerimizin doktora tezlerinin kabul edilmesi için Caferilik fıkhı konusundaki görüşleri de dikkate almaları gerekmektedir."

Tekfirciler El- Ezher'i de tekfir ediyorlar

Tekfirciliğin zararlarına dair bir kitap kaleme aldığını kaydeden Şeyh Mahmut Kerime: "Bu kitap Mısır vakıflar bakanlığı tarafından yayımlandı. Ben Selefilere “Mütesellife” diyorum. Tekfirciler bugün “El-Ezher” bile tekfir ediyorlar. Ben defalarca El-Ezher Şehyinin yanına gidip kendisiyle bu konuyu görüştüm ve dedim ki: İslam dinini Vahhabiliğin elinden kurtarın. Vahhabiler tüm İslam beldelerinde, Mekke ve Medine’de islami eserleri ortadan kaldırmaktadırlar. Benim yürüttüğüm çalışmalar sonucu Mısır’da tekfircilere ait bazı kanallar kapatıldı. Mısır Vakıflar Bakanlığı da benim kitabımı yayımlayarak dünyanın her tarafına dağıttı. Ben tüm samimiyetimle şunu söylüyorum: Ben Şiilik konusunda hiçbir fenalık görmedim; bu yüzden Şiiler hakkında olumsuz hiçbir şey yazmadım ve konuşmadım.

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dönemindeki olaylara da değinen Şeyh Mahmut Kerime şunları söyledi: "Bugün bir günah varsa bunun sorumlusu İhvan ve Selefilerdir. Eğer Mursi yönetimi devam etseydi onlar daha fazla insan öldüreceklerdi, daha çok insanı tekfir edeceklerdi. Mursi döneminde hatta El-Ezher üniversitesine bile saldırdılar, hakarette bulundular."

http://www.caferider.com.tr/islam-dinini-vehabilerden-kurtarin_h12587.html