09-09-2014 tarihinde eklendi
Suudi Arabistan'dan IŞİD çağrısı
Körfez İşbirliği Konseyi toplanıyor

 Suudi Arabistan'da 11 Eylül Perşembe günü Türkiye, ABD, Mısır, Ürdün ve Körfez İşbirliği Konseyi'ne (KİK) üye ülkelerin katılımıyla, "Terörle Mücadele Toplantısı" düzenlenecek.

 Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı Suudi Basın Ajansı, Cidde'de önümüzdeki Perşembe günü düzenlenecek "Terörle Mücadele Toplantısı"na Suudi Arabistan'ın yanı sıra ABD, Türkiye, Ürdün, Mısır ve Körfez ülkelerinin katılacağı belirtildi.

Toplantıda, Irak ve Suriye'de etkili olan terör örgütü IŞİD'in faaliyetlerinin ele alınacağı tahmin ediliyor.

Suudi Basın Ajansı'nın haberinde, "Terörle Mücadele Toplantısı'nda bölgedeki terör faaliyetleri ve aşırı örgütlere yönelik önlemlerin ele alınacağı ifade edildi.
Suudi Arabistan, Irak'la sınırını güçlendirmek için geçtiğimiz Cuma günü bir plan açıklamıştı. Plana göre, Irak-Suudi Arabistan sınırı altı bölgeye bölünecek.

Tüm sınır boyunca, komuta merkezinden yönetilecek hareket detektörleri ve ultraviyole kameraları yerleştirilecek. Suudi Arabistan-Irak sınırında üç acil müdahale birliğinin olduğu 32 ayrı nokta oluşturulacak.

Suudi Arabistan sınırda görevlendirmek için 3 bin 397 kişiye özel eğitim veriyor. Suudi Arabistan, Yemen sınırını güçlendirmek için de ayrı bir proje yürütüyor.

http://www.caferider.com.tr/suudi-arabistan-dan-isid-cagrisi-_h12588.html