23-09-2014 tarihinde eklendi
İran Roketli İlk Savunma İHA’sını tanıttı


 
 İran'ın roket donanımlı ilk savunma insansız hava aracı, İran Savunma bakan vekilinin katıldığı tören ile tanıtıldı. Törende konuşan İran Savunma bakan yardımcısı, Emir Hatemi, Kutsal Savunma Haftası'nın önemine değinerek, "İran Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı üzerine ve Savunma Bakanlığı ve Hava Sanayisi ve Hava ve Uzaycılık Kurumu'nda görev yapan uzmanlarımızın çalışmaları ile, ülkemizin ilk savunma roket donanımlı insansız hava aracını üretmeyi başardık" dedi.

Hatemi sözlerinin devamında "Farklı uçuş ve hedefi vurma testlerinden sonra, bu aracın orduya kullanmak için hazır olduğunu söyleyebilirim. Ele gelen bu başarı ile, daha yüksek menzil ve operasyon bölgelerine ulaşmanın yanı sıra, takip edebilme, tarama ve tanımlama güçlerimiz de yükseliyor" dedi.

Tüm bu başarıların, 8 yıllık Kutsal Savunma boyunca elde edilen kazançlar ve deneyimler sonucunda geliştiğini söyleyen Hatemi, "Kutsal Savunma süreci boyunca, milli irade ve cihadi yönetim ile, en zor krizler ve sorunların üstesinden gelebileceğini ve en güçlü düşmanları bile yenebileceğimizi gördük. İran Savunma Bakanlığı da Kutsal Savunma boyunca elde edilen deerli deneyimlerden faydalanma, Şehitlerimizin yolunda ilerlemek ve Ayetullah Hamaney'in tavsiyeleri doğrultusunda hareket ederek, İslam Devrimi, İmam Humeyni ve Kutsal Savunma hedefleri yolunda ilerlemeye devam edecektir" dedi.

http://www.caferider.com.tr/iran-roketli-ilk-savunma-ihasini-tanitti_h12771.html