25-09-2014 tarihinde eklendi
Bahreyn İnsan Hakları Merkezinden açıklama
Açık hava hapishanesine dönüşen küçük bir ülke: Bahreyn

- Bahreyn İnsan Hakları Merkezi (BCHR) Başkanı Receb:

- “Bahreyn, siyasi tutuklu sayısında dünyada ilk, tutuklu gazeteci sayısında da ikinci sırada yer alıyor”

BRÜKSEL 25.04.2014- Bahreyn İnsan Hakları Merkezi (BCHR) Başkanı Nebil Receb, “Bahreyn, dünyada en çok siyasi tutuklunun bulunduğu bir ülkeye dönüştü” dedi.

Receb, beraberindeki bir heyetle çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Brüksel'de Avrupa Parlamentosu üyeleriyle Bahreyn'deki insan hakları ihlallerini görüştü.

Bahreyn'deki azınlık El Halife yönetimini dünyanın en baskıcı rejimlerinden biri olarak niteleyen Receb, siyasi çalışmalarından dolayı kendisinin de 2 yıl hapiste kaldığını hatırlattı.

AB ve ABD başta olmak üzere diğer bazı ülkelerin Bahreyn'deki halk hareketine ve özgürlük mücadelesine kayıtsız kalmasını eleştiren Recep, El Halife rejiminin hukuku hiçe saydığını ve insan hakları ihlallerinde bulunduğunu kaydetti.

Recep, “Bahreyn, siyasi tutuklu sayısında dünyada ilk, tutuklu gazeteci sayısında da ikinci sırada yer alıyor” ifadesini kullandı.

Bahreyn, şubat 2011'den beri özgürlük, eşitlik ve demokrasi talebiyle yapılan gösterilere sahne oluyor

El Halife rejimi, Suudi Arabistan ve diğer bazı Körfez ülkelerinden getirttiği paralı askerlerle halkın meşru ve barışçıl taleplerini bastırmaya çalışıyor.

Bahreyn halkının, azınlıktaki ve dışa bağımlı El Halife hanedanına karşı yürüttüğü mücadelede yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı.

Bağımsız insan hakları gözlemcilerinin raporlarına göre, binlerce kişi de Bahreyn hapishanelerinde tutuklu bulunuyor.

http://www.caferider.com.tr/bahreyn-insan-haklari-merkezinden-aciklama_h12810.html