02-10-2014 tarihinde eklendi
Obama “Orta Doğu’da “mevcut durum değişsin”
Obama ne demek istedi?

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile çarşamba günü gerçekleştirdiği görüşmede, Orta Doğu’da oluşan durumu tatmin edici bulmadığını ifade etti. Obama ayrıca, İsrail ve Filistinliler için güvenlik sağlanması yönünde bir çağrı yaptı.

Netanyahu ile görüşmesinde gazetecilere de konuşan Obama, “Bölgede İsrail vatandaşlarının güvende olmalarını sağlamak ve Filistin çocuklarıyla ilgili trajedilerin de yaşanmaması için, çünkü onlar da öldürülüyor, mevcut durum değişmeli. Statükoyu değiştirmek için yöntem bulmak lazım” dedi. Obama’ya göre, İsrail füze saldırılarına karşı korunmalı, Filistin’de de sivil halktan kurbanlar verilmemeli.

Netanyahu ise, Orta Doğu sorununun barışçıl yollardan çözülmesini desteklediklerini ifade ederek böyle bir çözümün İsrail güvenliği açısından da uygun olacağını söyledi. İsrail Başbakanı’na göre çözüm yolunda ileri gidebilmek için “standartdışı” bir düşünme tarzı gerekir.

Obama idaresi, İsrail’in bölgede ABD’nin müttefiki olmasına rağmen, kısa bir süre önce İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından Hamas’a karşı Gazze’ye yapılan operasyondan uzak durdu.  

Şimdi kafalardaki sual şu acaba Obama'nın "Statükoyu degiştirmek için yeni yöntem bulmak lazım" sözü ile Netanyahu'nun "Standartdışı" düşünme tarzı gerekir" sözünün  hangi pilanın ve oyunun habercisi olduğudur..

http://www.caferider.com.tr/obama-orta-doguda-mevcut-durum-degissin-_h12894.html